Michaela Styková posílí útok Židenic. Foto: Martin Naňo Michaela Styková posílí útok Židenic. Foto: Martin Naňo
7. 10. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Michaela Styková posílí Židenice. Těším se na kvalitní florbal, říká reprezentantka Slovenska

 



Florbalové Židenice reagují na nepovedený vstup do nového ročníku a rozsáhlou marodku. Do svého kádru získaly slovenskou juniorskou reprezentantku Michaelu Stykovou z Nitry, která se ve slovenském dresu představila také na juniorském šampionátu v Uppsale a s vedením brněnského klubu byla delší dobu v kontaktu.

Brněnský tým na příchodu Michaely Stykové pracoval dlouhodobě, což potvrzují slova manažera oddílu Lukáše Konvičného v tiskové zprávě. „Míša se zúčastnila soustředění, na kterém udělala velký dojem. Nejen herně, ale i charakterově, do kolektivu okamžitě zapadla. Přesun se ale nerodil lehce, a to zejména kvůli školním povinnostem. Letos totiž maturuje, takže bylo nejprve potřeba vyřešit, jestli bude moci studovat poslední ročník střední školy dálkově. Míša ale měla velkou chuť se k Židenicím připojit, a nakonec se všechno podařilo zařídit, za což jsme rádi,“ řekl Konvičný.

Michaela Styková se zúčastnila také posledního juniorského světového šampionátu ve švédské Uppsale, na kterém Slovenky obsadily sedmou příčku. Ve slovenské Hyundai Extralize žen nastoupila v letošním ročníku do tří zápasů, ve kterých si zapsala jednu branku.

Při působení v Židenicích se těší především na kvalitní florbal. „Velmi se na všechno těším a doufám, že týmu pomůžu uspět v Extralize. Nabídka Židenic mě nadchla, takže abych mohla přestoupit do Brna a bydlet tady, tak jsem si nejprve musela ve škole vyřídit individuální plán. Ve škole s tím neměli žádný problém, naopak, podpořili mě a drží mi palce. Těším se na tréninky a zápasy, na kvalitní florbal, na nové zkušenosti a na to, jak na sobě budu pracovat a zlepšovat se. Těším se na tým, na holky a na nové zážitky,“ řekla v tiskové zprávě.

Premiéru v české nejvyšší soutěži by si měla odbýt již v příštím kole, kdy se odehraje brněnské derby mezi Židenicemi a Bulldogs.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*