Sabinov předvedl proti Nitře neuvěřitelnou otočku. Foto: Soňa Jakubčová - FBC Predator Sabinov
11. 10. 2021 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Neskutečná otočka na Slovensku. Sabinov porazil Nitru 15:12, jen ve třetí třetině dal 12 gólů

 



Neuvěřitelná otočka se povedla v zápase slovenské Hyundai Extraligy žen florbalistkám Sabinova. Ty v utkání s Nitrou nastřílely jen v průběhu třetí třetiny dvanáct branek, celkově třetinu vyhrály 12:2 a celé utkání tak 15:12. Nejproduktivnější hráčka domácího týmu Tamara Točeková si zapsala devět kanadských bodů, hned šest pak v poslední třetině.

Domácí Sabinov byl v utkání čtvrtého kola slovenské Hyundai Extraligy žen proti Nitře favoritem, do utkání vstupoval s bilancí dvou výher a jedné porážky, Nitra naproti tomu ještě nezískala ani bod.

Přesto byl průběh zápasu pro domácí šokem, po dvou třetinách prohrávaly 3:10 a zdálo se, že posledních dvacet minut se odehraje jen formálně.

Ve třetí třetině se ale začaly dít věci! Sabinov stáhl hru na dvě formace a během sedmi minut se Sabinov čtyřikrát prosadil, rázem to tak bylo pouze o tři branky.

Za Nitru reagovala brankou Žikavská, ale domácí expres pokračoval dále. V čase 52:00 se dostal na rozdíl dvou branek, ale když následně na začátku 54. minuty vsítila branku Pintérová, ještě stále se k velkému obratu neschylovalo.

Jenže o devět vteřin později snížila Točeková a po dalších pěti zásazích domácího najednou bylo konečné skóre 15:12 pro domácí. „Dnešní zápas bych zhodnotil tak, že v průběhu prvních dvou třetin jsme hráli to, co jsme si řekli v šatně, všechno nám vycházelo a vedli jsme 10:3. Soupeř do třetí třetiny změnil taktiku, začal hrát na dvě formace. Dostali jsme rychlé góly, holky byly trochu nervózní a začalo se to na nás valit. Dopadlo to nakonec neúspěšně pro nás,“ zachoval dekorum vedoucí Nitry Radko Čurný pro Slovenský svaz florbalu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*