Filip Langer vsítil svůj třetí gól v letošní sezoně. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Filip Langer vsítil svůj třetí gól v letošní sezoně. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
12. 10. 2021 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Gól a asistence Filipa Langera pomohly Kalmarsundu k první výhře v sezoně!

 



Filip Langer od začátku svého angažmá ve švédském Kalmarsundu rozhodně nehraje druhé housle. I ve 4. kole se zapsal mezi střelce a dvěma body popostrčil svůj tým k výhře nad Helsingborgem. Dosud český reprezentant skóroval ve třech ze čtyř úvodních zápasů nové sezony.

Langer na hřiště nastupuje ve formaci s legendárním Kimem Nilssonem. A spolupráce v elitní pětce Kalmarsundu mu zatím svědčí. Ve 14. minutě duelu 4. kola švédské SSL shodil míček na volného Jana Bürkiho, jehož štiplavý pokus skončil v síti. Hosté pak sice srovnali, ale na dlouhou dobu to byl jejich poslední gól. Ve druhé části se za Kalmar prosadili Kevin Björkström a Anton Nilsson, což vneslo na domácí florbalky potřebný klid.

Ve třetí dvacetiminutovce ještě jednou přišla chvíle českého útočníka. Bürki přihrál na Björkströma, ten přenechal míček Langerovi a mladý forvard zacílil pohotově a přesně. Třetí gól odchovance střešovického Tatranu ve švédské lize a celkově čtvrtý bod. Kalmarsund nakonec vyhrál 5:3 a konečně výsledkově zabral. V tabulce se díky tomuto výsledku posunul na 10. příčku.

Už třetí zápas po sobě na soupisce Linköpingu figuroval kapitán Matěj Jendrišák, jenž v úplném úvodu sezony laboroval se zraněním. On i jeho český parťák Josef Rýpar ale museli skousnout vysokou domácí prohru s Thorengruppenem. Linköping padl podruhé v ročníku a aktuálně mu patří sedmá pozice. S plným počtem 12 bodů vede SSL Dalen.

VÝSLEDKY 4. KOLA ŠVÉDSKÉ SSL:

Hagunda IF – Jönköpings IK 3:4
Växjö IBK – IBF Falun 7:6
Linköping IBK – Team Thorengruppen SK 5:11
Mullsjö AIS – Storvreta IBK 9:8
IBK Dalen – IK Sirius IBK 8:3
Pixbo Wallenstam IBK – Djurgårdens IF IBS 5:4
FBC Kalmarsund – FC Helsingborg 5:3 (za domácí LANGER 1+1)

TABULKA ŠVÉDSKÉ SSL:

KANADSKÉ BODOVÁNÍ:

1. Felix Lanver 9 (4+5) / Pixbo Wallenstam IBK
2. Anton Åkerlund 8 (4+4) / IBK Dalen
3. Alexander Galante-Carlström 7 (6+1) / IBF Falun
… Filip Langer 3+1, Josef Rýpar 1+0, Matěj Jendrišák 0+0


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*