Slovenské florbalistky porazily Německo 9:0. Foto: Miroslav Hýlek, SZFB Slovenské florbalistky porazily Německo 9:0. Foto: Miroslav Hýlek, SZFB
15. 10. 2021 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

SIX NATIONS: Domácí Slovensko porazilo po velkém boji Německo, Němky dvakrát prohrály

 



Ve slovenském Trenčíně se v průběhu víkendu hrají přátelské zápasy v rámci Six Nations Floorball Challenge, které vzniklo na základech Six Nations Floorball Cupu pro šest týmů mimo turnaje EuroFloorball Tour. Vlivem pandemie viru COVID-19 se do Trenčína sjely pouze zahraniční výběry Polska a Německa, přesto se hned první den bylo na co dívat, bez ohledu na neúčast Dánska, Norska a Lotyšska. 

Šlágrem prvního hracího dne byl jednoznačně mužský souboj mezi Slovenskem a Německem. Svěřenci trenéra Radomíra Mrázka nakonec v poměrně zajímavém utkání zvítězili 7:6, když předtím dokázali otočit skóre 1:4.

Němci ale přes porážku předvedli velmi zajímavý výkon a v utkání byly pasáže, ve kterých na hřišti dominovalo. Výběr trenéra Mrázka, kterému vévodí několik hráčů z české Livesport Superligy ale nakonec zvítězil díky brance Matúše Gajdoše.

V ženské části se dvakrát představily florbalistky Německa, které ale dvakrát odešly poraženy. Nejprve podlehly domácím Slovenkám 9:0, večer pak prohrály také s Polskem poměrem 1:11. Za Slovenky si zapsala hattrick Denisa Ferenčíková a čisté konto Jana Dupčáková. Ze všech střelkyň slovenských branek pak v české nejvyšší soutěži nepůsobí pouze Alexandra Faktorová.

 Jedinou německou střelkyní je pak Anouk Wolf.

Výsledky Six Nations Floorball Challenge v Trenčíně
Muži: Slovensko – Německo 7:6
Ženy: Slovensko – Německo 9:0
Ženy: Polsko – Německo 11:1


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*