Lukáš Bauer pustil za svá záda v duelu se Švédskem jen tři branky a Češi i díky jeho výkonu porazili favorita. Foto: Martin Flousek, Český florbal Lukáš Bauer pustil za svá záda v duelu se Švédskem jen tři branky a Češi i díky jeho výkonu porazili favorita. Foto: Martin Flousek, Český florbal
17. 10. 2021 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Jeden z nejlepších výkonů české repre v obraně, hlásil šťastný brankář Bauer

 



Od posledního světového šampionátu byla seniorská reprezentace pod menší či větší palbou kritiky. Teď ale čeští florbalisté naznačili svůj potenciál a před domácím publikem vybojovali v rámci turnaje EFT historicky druhé vítězství proti Švédům. Dovedl je k tomu především skvělý výkon v obraně, nadšení diváci a krásné gólové akce.

„Byla tu fantastická atmosféra. A podle mě to byl jeden z nejlepších zápasů české reprezentace směrem do obrany, co jsem kdy zažil. Klobouk dolů před klukama,“ sklonil se před svými spoluhráči brankář Lukáš Bauer, jenž zapsal 17 úspěšných zákroků a také on stál Švédům v cestě.

„Podali jsme velmi kvalitní týmový výkon. Ačkoliv nás Švédové na konci zatlačili, byli jsme schopní to ustát mentálně i takticky,“ přidal se k Bauerovi Ondřej Němeček, střelec klíčového českého gólu na 2:2. „A máme v týmu hráče, kteří si na Švédsko věří,“ dodal recept na silné Seveřany.

Filip Langer se raduje společně s Ondřejem Němečkem z gólu proti Švédsku. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Filip Langer se raduje společně s Ondřejem Němečkem z gólu proti Švédsku. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Češi si skvěle počínali v defenzivě a soupeřům nenechávali na hřišti ani centimetr volného prostoru. „Od defenzivy to vždycky všechno začíná. Pokud dostanete od Švédů jen dva góly při hře pět na pět, tak se dá hrát. Proto jsme vyhráli. Určitě to není tak, že bychom proti nim chtěli jenom bránit, ale je potřeba se odpíchnout od dobrého nasazení,“ je si vědom Filip Langer, autor dvou zásahů.

Co takový výsledek měsíc a půl před startem šampionátu znamená? „Na jednu stranu víme, že s těmito týmy můžeme hrát, když podáme nejlepší výkon. Na druhou stranu nás na mistrovství asi nikdo nepodcení,“ vypočítává Bauer.

V neděli český tým zakončí vystoupení na domácím turnaji proti úřadujícím mistrům světa Finům. „Bude to dost jiné než se Švédy. Ti jsou v poslední době dost přímočaří. Finové hrají hodně s míčkem. Ale s takovouto obranou a podporou diváků můžeme uspět,“ věří český brankář Lukáš Bauer.

Svěřenci kouče Kettunena by určitě mohli do nedělního střetnutí vnést některé prvky ze sobotní bitvy. „Hlavně defenzivu a nasazení. To je úplný základ. Zároveň si můžeme vzít i určité sebevědomí. Bude to těžký boj a budeme se prát o každý centimetr na hřišti,“ řekl Langer na závěr.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*