Filip Forma zazářil proti Finsku. Foto: Martin Flousek, Český florbal Filip Forma zazářil proti Finsku. Foto: Martin Flousek, Český florbal
18. 10. 2021 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Vytvořili jsme identitu naší hry, ale lámat chleba se bude až v prosinci, ví Filip Forman

 



Proti Finsku zazářil. Filip Forman nejprve asistoval u důležité branky Mikuláše Krbce, pak v závěru vsítil kontaktní trefu a to byl on, kdo rozhodl. Další velké vystoupení mladého hráče na mezinárodní úrovni. Jak ale i sám talentovaný forvard přiznává, to klíčové přijde až na prosincovém světovém šampionátu.

„Konečně jsme se setkali s týmy, se kterými budeme na mistrovství hrát o nejvyšší příčky. Proti Švédům i Finům jsme předvedli dobrý a účelný florbal,“ zhodnotil plzeňský turnaj Euro Floorball Tour ze svého pohledu Filip Forman.

Proti mistrům světa se ale utkání pro české barvy zprvu nevyvíjelo zrovna nejlépe. „Prohrávat s takhle kvalitním týmem na začátku 0:2 je velký problém, ale ukázali jsme, že tým má vnitřní sílu a dokázali jsme to otočit,“ těšilo oporu pražských Bohemians.

V závěru pak i díky trefě Filipa Formana Češi dotáhli dvougólovou ztrátu, v předposlední minutě se prosadil Ondřej Němeček a šlo se na nájezdový rozstřel. „Měli jsme ale v závěru obrovské štěstí. Bylo asi třicet vteřin do konce a Lukáš Bauer chytil stoprocentní tutovku. Dali jsme do toho všechno a odměnou bylo to, že jsme mohli jít do nájezdů,“ ohlédl se Forman za dramatickou koncovkou.

Mezi prvními exekutory Forman nefiguroval. „Byl jsem až ve druhé pětici určených hráčů, už jsem si ani nemyslel, že bych jel,“ popisoval, jak vnímal rozstřel. Pak si ale musel zpátky nasadit čelenku a postavit se na hrací plochu. „Šel jsem udělat to, co dělám vždycky. Počkat si, kam gólman spadne, a pak zkusit vystřelit,“ nastínil svůj jednoduše znějící recept.

Radost českých hráčů po výhře nad Finskem. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Radost českých hráčů po výhře nad Finskem. Foto: Martin Flousek, Český florbal

A povedlo se. Forman vymíchal finského brankáře a zavěsil. Češi tak vybojovali druhou výhru na turnaji a celkově obsadili v elitní společnosti skvělé druhé místo. „Nechci říct, že jsme byli lepší ve všech aspektech hry, to ne, ale máme na čem stavět. Vytvořili jsme určitou identitu naší hře, která se dá aplikovat na tyto kvalitní týmy. Lámat chleba se bude až v prosinci,“ ví Forman.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*