Florbalistka Židenic potřebuje Vaši pomoc. Foto: Florbal Židenice Florbalistka Židenic potřebuje Vaši pomoc. Foto: Florbal Židenice
19. 10. 2021 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Florbalistka Kováříčková nemůže po COVIDu chodit, potřebuje se starat o dceru a osamostatnit se. Pomůžete vybrat 50 tisíc na automobil?

 



Těžký příběh zveřejnily florbalové Židenice. Jejich dlouholetá hráčka a sekretářka klubu Jana Kováříčková nemůže po prodělaném COVIDu správně hýbat dolními končetinami, společně s partnerkou Monikou ale chce vychovávat dceru a osamostatnit se, proto se Židenice rozhodly pro formu dobročinné sbírky, která by měla pomoci vybrat 50 000,-Kč na automobil s ručním řízením.

Jana Kováříčková se s partnerkou těšila na společnou výchovu dcery, avšak v osmém měsíci těhotenství se její situace začala komplikovat. Onemocněla totiž virem COVID-19, který postupně zcela změnil její život.

Dcera Veronika se sice narodila zdravá, ale samotná florbalistka skončila až na mimotělním oběhu, po probuzení se pak neměla hybnost kyčlí a dolních končetin. Jelikož má ale sportovního ducha, tak bojuje, postupně se dokázala dostat do stavu, ve kterém je schopna chodit o berlích, a dokonce zvládá také vyjet s kočárkem.

Stále je ale závislá na pomoci okolí, což by chtěla změnit. Proto se chce osamostatnit, aby byla schopná dojíždět sama na lékařská vyšetření.

Pomoci jí k tomu má speciálně upravený automobil na ruční řízení, na který pořádají její domovské Židenice sbírku společně s nadací Dnes pomáhám.

Chcete udělat dobrý skutek a pomoci Janě vrátit se alespoň částečně k běžnému životu? Pokud ano, zašlete libovolnou částku na transparentní účet č. 2301765065 /2010 a zadejte variabilní symbol 1026. Díky němu bude vámi zaslaná částka přiřazena ke sbírce pro Janču na pořízení speciálně upraveného auta. Pomocí tohoto variabilního symbolu můžete navíc sledovat, kolik korun se již na tento projekt vybralo a zda se blížíme k cílové částce 50 000 Kč.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*