Kalmarsund začíná stoupat tabulkou SSL. Filip Langer u toho nechyběl. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Kalmarsund začíná stoupat tabulkou SSL. Filip Langer na hřišti nechyběl. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
25. 10. 2021 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Kalmarsund vybojoval druhou výhru v řadě, Jendrišák pomohl zdolat Falun!

 



Tým z Kalmaru pomalu ožívá! Po úvodních třech prohrách se Kim Nilsson a spol. zvedají a nyní proti Pixbu brali druhou výhru v řadě. Na hřišti u toho byl i Filip Langer, byť tentokrát nebodoval. Do statistik se naopak zapsal Matěj Jendrišák a přispěl k velmi cennému vítězství nad Falunem.

Langer opět nastoupil do utkání v elitní formaci po boku hvězdného Nilssona. Domácí od začátku zápasu ztráceli a prakticky neustále museli dotahovat. Skvělý výkon předvedl Jesper Lindström. 24letý forvard nasbíral tři góly a dvě asistenci a Kalmarsund hlavně díky jeho příspěvky triumfoval na hřišti Pixba 7:5.

Celek, v jehož realizačním týmu působí Martin Forman, tak z posledních dvou zápasů vytěžil plný počet bodů a v tabulce se posunul na osmou příčku. V nadcházejícím kole celek z Kalmaru vyzve poslední Djurgårdens IF IBS, který se v dosavadním průběhu ročníku trápí.

V dresu Linköpingu se dostává zpátky do tempa Matěj Jendrišák, kterého na začátku sezony přibrzdilo zranění. Ve druhé třetině vzal český útočník míček a prošel mezi napadajícími hráči. Jeho střelecký pokus obrana Falunu ještě dokázala zblokovat, míček se ale následně dostal k Ollemu Abrahamssonovi a ten poslal Linköping do vedení.

Duel plný emocí nakonec domácí dovedli do vítězného konce. Tři minuty před koncem sice Galante Carlström svou druhou trefou v utkání srovnal na 4:4, poslední slovo si však vzal Oskar Seth a vystřelil svému celku tři body. Linköping vyhrál potřetí v aktuálním ročníku a je na sedmé příčce. Švédskou SSL vede Mullsjö, které má stejně bodů jako Dalen. Storvreta je až čtvrtá, Falun pátý.

Výsledky 5. kola švédské SSL:

FC Helsingborg – IK Sirius IBK 12:3
Storvreta IBK – Jönköpings IK 10:4
Team Thorengruppen SK – Växjö IBK 9:7
Mullsjö AIS – IBK Dalen 7:3
Djurgårdens IF IBS – Hagunda IF 4:7
Pixbo Wallenstam IBK – FBC Kalmarsund 5:7
Linköping IBK – IBF Falun 5:4 (za domácí JENDRIŠÁK 0+1)

Tabulka švédské SSL:

KANADSKÉ BODOVÁNÍ:

1. Axel Hjälm 14 (9+5) / Team Thorengruppen SK
2. Hampus Öhgren 14 (8+6) / Team Thorengruppen SK
3. Felix Lanver 14 (7+7) / Pixbo Wallenstam IBK
… Filip Langer 3+1, Josef Rýpar 1+0, Matěj Jendrišák 0+1


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*