Po šesti letech hráči Střešovic triumfovali v Mladé Boleslavi. Foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav Po šesti letech hráči Střešovic triumfovali v Mladé Boleslavi. Foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav
7. 11. 2021 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Tatran vyloupil Boleslav! První místo? Takhle daleko nehledíme, přiznal Fridrich

 



Ve 13. kole Livesport Superligy byl na programu šlágr mezi úřadujícím mistrem a vedoucím týmem základní části. Střešovice po šesti letech vyhrály na hřišti Mladé Boleslavi a nadále kralují elitní soutěži. Vítkovice opět otáčely průběhu zápasu a nakonec porazily Chodov 6:4.

V Boleslavi bylo k vidění pouze pět gólů. „Po delší době to byl zápas, ve kterém kralovaly obrany. Velký rozdíl oproti našim předchozím zápasům, ve kterých jsme se na to tolik nesoustředili. Kluky musím pochválit za bojovnost,“ hodnotil souboj o čelo trenér vítězného Tatranu Milan Fridrich.

První gól padl až ve 33. minutě, přesilovku po křížné přihrávce zužitkoval Milan Meliš. O pár chvil později Tatran vyrobil chybu v rozehrávce, které využil Petr Koláčný a vyrovnal. Střešovičtí pak ve třetím dějství zásluhou Ondřeje Němečka proměnili v gól další početní výhodu a o minutu později Matěj Havlas zvýšil na 3:1.

„Oba týmy poctivě bránily. Tatran dal dva góly z přesilovky, což mě docela mrzí, protože jsme se na to připravovali. Moc šancí k vidění nebylo, nedali jsme přesilovku, neproměnili nájezd a se dvěma góly je skoro nemožné vyhrávat,“ řekl kouč Středočechů Petr Novotný.

Jeho svěřenci ještě dokázali závěr zdramatizovat díky gólu Jakub Bíny, stejný hráč ale poté neproměnil pět minut před koncem nájezd a velmi cenné tři body získal Tatran. Po polovině základní části Střešovice vévodí tabulce se ziskem 36 bodů, druhá Boleslav má o pět bodů méně. Myslí už Fridrich a spol. na triumf v základní části?

„Takhle daleko nehledíme. Samozřejmě jsme spokojení s výsledky a tentokrát i s výkonem. Výkony v některých předchozích zápasech nebyly úplně ideální, ale urvali jsme vítězství. Teď se musíme soustředit na další utkání a dál zlepšovat naší hru. Budeme rádi, když se uzdraví někteří marodi. Rozhodovat se však bude až za několik měsíců,“ dodal Fridrich.

Vítkovice doma prohrávaly s Chodovem už 1:3. Díky skvělému výkonu ve třetí části ovšem dokázaly střetnutí otočit ve svůj prospěch a v konečném zúčtování zvítězily 6:4. Třemi body k tomu přispěl Rostislav Gattnar. Výhry v prodloužení vybojovaly Liberec na hřišti Hattricku Brno a Česká Lípa doma s Pardubicemi. Sparta nasázela Vinohradům 13 branek a posunula se na čtvrtou příčku.

Výsledky 13. kola Livesport Superligy:

Florbal Mladá Boleslav – Tatran Střešovice 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Branky: 34. Koláčný (Zoufalý), 51. J. Bína – 33. Meliš (Šimek), 46. Němeček (Šimek), 47. Havlas (Šindelář).

FBC Česká Lípa – Sokoli Pardubice 9:8 (2:1, 5:4, 1:3 – 1:0) po prodl.
Branky: 4. Jirsa (Kouba), 14. Karel (Jaroš), 25. Tichý (J. Dvořák), 28. Ekl (Slaný), 31. Staněk (Štěrba), 32. Slaný (T. Kadlec), 39. Karel (Kopič), 48. Kouba (Slaný), 62. Novák (Kouba) – 17. Šmíd (Prix), 29. Křinka, 31. Petr (Křinka), 39. Šmíd (Savický), 40. Teichman (Smola), 42. Slabý, 43. Teichman (P. Pakosta), 53. P. Pakosta (Šmíd).

FBŠ Hattrick Brno – FBC Liberec 7:8 (0:2, 5:1, 2:4 – 0:1) po prodl.
Branky: 26. M. Hronek (Brom), 30. Procházka (J. Kůra), 31. Bednář (Hájek), 32. Procházka (J. Kůra), 40. Jalový, 55. Vlach (Brom), 60. Lhota (J. Kůra) – 11. Klucho (Rozkovec), 17. V. Janeček (Wiener), 38. Stránský (Baudisch), 42. Smutný (Wiener), 44. Wiener (Valeš), 46. Světlík (Stránský), 52. Wiener (Ferdan), 61. Valeš (TS).

Sparta Praha – TJ Sokol Královské Vinohrady 13:1 (4:1, 4:0, 5:0)
Branky: 12. Juha (Zouzal), 14. Z. Stuchlík (vla.), 15. Juha (Zouzal), 19. Košir (Kozák), 24. M. Krbec (Křenek), 28. Matěj Čermák (M. Krbec), 31. Juha (Bartoš), 36. Křenek (M. Krbec), 41. M. Krbec (Ujhelyi), 43. M. Krbec (Ujhelyi), 45. Kolstrunk (Pruner), 53. Garčar (Zouzal), 57. Pruner (Kolstrunk) – 2. V. Kopecký (TS).

1. SC Vítkovice – Florbal Chodov 6:4 (1:2, 0:1, 5:1)
Branky: 7. Delong (Vítovec), 41. Šindler (Zubek), 49. Sidunov (R. Gattnar), 53. M. Gattnar (R. Gattnar), 56. R. Gattnar, 59. Vítovec (Nehera) – 3. Balatka (Doubek), 17. J. Bauer, 26. Vošta (Dufek), 57. T. Vávra (Ondrušek).


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Zoma napsal:

    Tatran tedy dokazuje, že to s útokem na nejvyšší přičky myslí opravdu vážně. I bez absentujícího Beneše, Pánka a Čermáka jsou schopni porážet v podstatě všechny. To samé platí u Vítkovic, které ve velice oslabené sestavě stejně otočí zápas s Chodovem v plné sestavě. Naopak uvadá Bohemka, u které se to dalo asi očekávat.

  • Superliga napsal:

    Jsem rád že Tatran opět po letech trochu zamíchá karty. Už to bylo potřeba. Trochu mi přijde že dech dochází Bohemce ale ono to se není nic překvapivého. Hrát na jednu lajnu celou sezónu prostě nejde

  • trener napsal:

    jestli jsou vitkovice v silně redukované sestavě schopny otočit zápas proti chodovu je nezbytné , aby se v praze zamysleli…řekl bych, že i ketunnen má vrásky. bolka stárne a pardálům se už moc nechce, jinak z obou stran pěkný hnus, bohemka? souhlasím s kolegy, na jednu lajnu a jednu hvězdičku se nedá nic stavět

Napsat komentář

*