Filip Langer zažil tříbodový večer. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Filip Langer zažil tříbodový večer. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
8. 11. 2021 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Langerovy trefy! Český útočník zapsal tři body a Kalmarsund vyhrál 16:2!

 



Čtvrtá výhra v řadě! Štika uplynulé sezony FBC Kalmarsund se zvedá po výsledkově nevydařeném vstupu do aktuálního ročníku. Teď Kim Nilsson a spol. 16 góly vyprovodili Sirius a z posledních čtyř duelů mají stoprocentní bilanci. Zásluhu na tom má také český reprezentant Filip Langer, který k demolici předposledního týmu tabulky přispěl dvěma trefami a jednou asistencí.

A byl to právě český útočník, kdo otevřel skóre. Na začátku sedmé minuty natáhl od levého mantinelu a střelou na zadní tyč rozjásal domácí publikum. Další jeho chvíle přišla na konci druhé části. To křížným pasem našel volného Jana Bürkiho a ten skóroval. Povedený večer Langer zpečetil v úvodu třetího dějství, kdy přízemní střelou zaskočil brankáře Siriusu.

Kalmarsund se v tabulce zvedá a nyní už mu patří průběžná pátá příčka. Podobný vzestup zažívá i Linköping, kde působí Josef Rýpar s Matějem Jendrišákem. Od chvíle, kdy se zkušený český útočník vrátil do hry po zranění, se tým herně i výsledkově zvedá. Tentokráte Linköping zapsal velmi cennou výhru na hřišti do té doby vedoucího Mullsjö.

Hráč s osmadvacítkou na zádech k tomu přispěl jednou asistencí. V sezoně to pro něj byl celkem čtvrtý bod. Langer je z českých hráčů nejproduktivnější a v dosavadním průběhu ročníku nasbíral pět gólů a čtyři asistence. Na čele švédské ligy je nyní Thorengruppen. 7. kolo se bude dohrávat v týdnu, kdy se představí Storvreta nebo Pixbo.

Výsledky 7. kola švédské

FBC Kalmarsund – IK Sirius IBK 16:2 (za domácí LANGER 2+1)
Jönköpings IK – Team Thorengruppen SK 7:11
Mullsjö AIS – Linköping IBK 6:9 (za hosty JENDRIŠÁK 0+1)
IBK Dalen – IBF Falun 6:9

TABULKA ŠVÉDSKÉ SSL:

KANADSKÉ BODOVÁNÍ:

1. Axel Hjälm 24 (17+7) / Team Thorengruppen SK
2. Hampus Öhgren 22 (10+12) / Team Thorengruppen SK
3. Oskar Weissbach 18 (10+8) / Pixbo Wallenstam IBK
… Filip Langer 5+4, Matěj Jendrišák 1+3, Josef Rýpar 2+0


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*