Tom Ondrušek rozhodl o výhře Chodova nad Boleslaví. Foto: Martin Flousek, Florbal Chodov Tom Ondrušek rozhodl o výhře Chodova nad Boleslaví. Foto: Martin Flousek, Florbal Chodov
10. 11. 2021 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Mladá Boleslav v poháru končí na holích Chodova, ženy znají semifinalisty

 



Florbalisté Mladé Boleslavi končí v letošním ročníku Poháru Českého florbalu v osmifinále. Podlehli totiž 7:8 Chodovu, který tak proti Boleslavi fakticky opět v této sezoně bodoval, když první utkání Livesport Superligy v ročníku prohrál 4:5 až v prodloužení. Ženská kategorie již zná čtyři semifinalisty.

Chodovští florbalisté ukázali, že se jim na Mladou Boleslav v letošní sezoně daří. Z města automobilů si totiž svěřenci hlavního trenéra Davida Podhráského odvezli pohárovou výhru v osmifinále poměrem 8:7.

Rodila se ale poměrně těžce, Chodov během zápasu hned šestkrát (!) stáhl jednobrankový náskok Boleslavi, poprvé šel do vedení až v 54. minutě zásluhou Skřivánka. Na jeho gól odpověděl Patrik Suchánek, na vítěznou branku Ondruška již ale svěřenci Petra Novotného odpověď neměli.

„Byl to zápas v týdnu, my jsme byli po práci, kluci z Boleslavi byli po práci. Je to vždycky složitější než se připravit na víkendový nebo sváteční zápas. Bylo to bláznivější, než bychom my trenéři čekali, přáli si. Pro nás to byl ale dobrý zápas, i přes zkraty, které jsme předvedli, jsme se do něj dokázali několikrát vrátit. Potom jsme vedli, ale zase jsme inkasovali, jsou to taková déjá vu, s Boleslaví zažíváme tohle každé utkání. Pro nás skvělý výsledek, ale co se herního projevu týče, tak tam určitě nějaké mezery byly,“ řekl Podhráský na webu Chodova.

Ve čtvrtfinále čeká na Chodov tým Black Angels, který porazil 10:5 Orku Čelákovice. Druhou ze čtyř dvojic pak vytvoří Sparta, která vyhrála 12:2 nad vlky z Kralup, s Libercem, jenž si poradil 10:3 s Českou Lípou.

Poměrně dost se na postup natrápil střešovický Tatran. Ten nastoupil na hřišti účastníka národní ligy Náchoda. Z 60 střel vytěžil jen tři góly a zvítězil těsně 3:2. „Těžké utkání proti skvěle bránícímu a nebezpečnému soupeři jsme nakonec se štěstím zvládnuli,“ oddechl si kouč aktuálního lídra superligové tabulky Luděk Beneš.

O překvapení se postarali hráči Aligators. Tým z Klobouků u Brna zaskočil kunratický Start98 a po vítězství 10:7 slaví celek z národní ligy postup mezi osmičku nejlepších. Posledním postupujícím do čtvrtfinále se stali otrokovičtí Panthers, kteří vyhráli v Jaroměři 9:6.

V ženské části se v tomto týdnu rozhodlo již o semifinalistech. Bude se hrát ostravské derby mezi Vítkovicemi a FBC, když FBC postoupilo jako vůbec první a již v pondělí porazilo Panthers 6:3.

V úterý pak Vítkovice zdolaly Olomouc 9:1, Chodov otočil utkání se Startem98 v poměru 7:3 a florbalistky Tatranu zdolaly Bohemians 6:2. Výhodu domácího prostředí budou v derby mít týmy FBC a Tatranu.

Výsledky osmifinále mužského Poháru Českého florbalu:

Kralupy Wolves – Sparta Praha 2:12
ASK Orka Čelákovice – Black Angels 5:10
Florbal Mladá Boleslav – Florbal Chodov 7:8
FBC Liberec – FBC Česká Lípa 10:3
Florbal Náchod – Tatran Střešovice 2:3
1. SC Vítkovice – FBC Ostrava 13:4
FbC Aligators – Start98 Kunratice 10:7
TJ Sokol Jaroměř – Panthers Otrokovice 6:9

Výsledky čtvrtfinále ženského Poháru Českého florbalu:

Panthers Praha – FBC Ostrava 3:6
Florbal Chodov – Start98 Kunratice 7:3
FBS Olomouc – 1. SC Vítkovice 1:9
FbŠ Bohemians – Tatran Střešovice 2:6


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*