BLACK ANGELS postoupili do semifinále Poháru Českého florbalu Foto: BLACK ANGELS
25. 11. 2021 Český pohár (1) KOMENTÁŘŮ

Čtveřice pohárových semifinalistů je daná, končí pouť Aligators, Black Angels porazili Chodov

 



Pohár Českého florbalu má v kategorii mužů jasno o semifinalistech. Bez větších problémů postoupila trojice favoritů Vítkovice, Tatran a Sparta Praha, v pražském derby pak překvapivě vyhráli florbalisté Black Angels 4:3 nad Chodovem, který si ve čtvrtfinále zapsal skalp Mladé Boleslavi.

Jako první šly do akce Vítkovice, které proti Otrokovicím jednoznačně potvrdily roli favorita, chvíli po polovině základní hrací doby vedly již 9:2, nakonec si do Ostravy odvezly postup s výhrou 11:4. Čtyřmi body se blýskl Matyáš Šindler, hattrick pak vstřelil Peter Nehila na straně Otrokovic.

Mezi nejlepšími osmi končí také cesta FbC Aligators, celku z Národní ligy. Ten nad Tatranem dokonce pět minut na začátku utkání vedl, avšak poté třináctkrát v řadě inkasoval, díky povedeným posledním deseti minutám pak korigoval skóre na konečných 13:5 pro Tatran. „Jak se říká ‚Nedráždi Tatran bosou nohou nebo přijede s A týmem‘. V neděli pokračujeme Horní Suchou. HOU HOU ALI. Cesta do superligy tudy nepovede. Příště nám dejte Otrokovice, rozhodne prodloužení,“ zhodnotil v pozitivním duchu vedoucí šestého týmu Národní ligy Patrik Procházka.

Hned 21 branek padlo v duelu mezi Spartou a Libercem. Domácí ale potvrdili roli favorita a z utkání odešli vítězně poměrem 13:8. Nejproduktivnějším hráčem utkání byl s pěti body slovenský útočník Lukáš Ujhélyi, na straně Liberce se pak vedlo především čtyřbodovému duu Filip Smutný – Šimon Stránský.

Největší překvapení se událo v posledním čtvrtfinálovém duelu mezi Black Angels a Chodovem. Chodov vedl 1:0, nicméně v hektickém začátku třetí třetiny vedení ztratil, rázem prohrával 2:3 a byť se mu díky Komárkovi povedlo vyrovnat, tak poslední slovo měl v přesilové hře Tomáš Hanák.

„Hodně nezvyklý – hodně taktický zápas, který nakonec rozhodly naše perfektně sehrané údery. Díky soupeři za skvělý zápas a těšíme se na semíčko,“ hlásil rozverně Petr Pajer.

Chodov na druhé straně uznal porážku. „V první řadě gratuluji soupeři. Nám dnes chyběla jiskra a i díky tomu jsme dali jen 3 branky a s tím se vyhrává těžko,“ litoval David Podhráský.

Semifinále proti sobě svede Vítkovice s Tatranem a Spartu s Black Angels. Domácími týmy budou Vítkovice se Spartou, úředním termínem je 15. prosinec. Finálový den je pak na programu 18. ledna v Chomutově.

Výsledky čtvrtfinále poháru Českého florbalu:

Panthers Otrokovice – 1. SC Vítkovice 4:11
FbC Aligators – Tatran Střešovice 6:13
Sparta Praha – FBC Liberec 13:8
Black Angels – Florbal Chodov 4:3


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*