Michal Jedlička na lavičce slovenského národního týmu juniorek. Foto: Per Wiklund Michal Jedlička na lavičce slovenského národního týmu juniorek. Foto: Per Wiklund
27. 11. 2021 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Jedlička pobavil svět, ale hru v šesti bere pragmaticky: Góly bychom dostali stejně, takto můžeme zkoušet varianty

 



Michal Jedlička opět vytáhl něco zajímavého ze svého trenérského playbooku. Proti Švédsku se v úvodním zápase mistrovství světa žen na lavičce Slovenska pokusil hrát v šesti ve chvíli, kdy byl jeho tým v držení míčku, nicméně soupeřky jej hned potrestaly, a nakonec utkání dovedly do vítězného konce poměrem 22:3. Český kouč se ale na situaci díval pragmaticky.

Po prohře 3:22 to byl paradoxně právě Michal Jedlička, kdo byl v mixzóně nejžádanějším respondentem. „Švédky jsou pro nás úplně jiný florbalový level, viděl to úplně každý. V utkání jsme měli možná tři třicetisekundové pasáže, kdy jsme byli na míčku, ale jinak jsme vlastně stáli a říct, že jsme na míčku byli 40 sekund je hodně,“ zhodnotil s upřímností sobě vlastní.

Sociálními sítěmi již v průběhu zápasu proběhlo video, kterak v polovině třetí minuty poprvé odvolává brankářku Janu Dupčákovou a snaží o hru 6 na 5 ve chvíli, kdy je v držení míčku, jenže i toto dokázaly Švédky hned trestat.

Pro někoho by se možná jednalo o nesmysl, český stratég ale myslí pragmaticky. „Na rovinu, góly bychom dostali stejně a takto jsme samozřejmě mohli testovat určité varianty. Může se nám stát, že v těch utkáních například s Polskem, kdy nám o něco půjde, tak můžeme prohrávat, můžeme být v problémech a budeme muset reagovat,“ uvedl.

Sám měl potíže v tom, že mu ze sestavy na poslední chvíli vypadla po rozcvičce Alžbeta Ďuríková. „Samozřejmě, že jsme se snažili to Švédkám znepříjemnit, ale prostě jsou tak dobré, že nás hned tvrdě trestaly. Navíc se to dělá těžko, když Vám po rozcvičce vypadne hráčka, která to má celé rozehrávat, to už je pak hodně složité, museli jsme tam nasadit Lindu Pudišovou a myslím si, že ten tlak úplně nezvládla,“ zmínil náhle indisponovanou obránkyni.

Věří ale, že již v neděli by mohla nastoupit. „Podívá se na ni doktor, dostane prášky a snad bude v pořádku. Snad to nebude COVID, i když má za sebou negativní PCR test,“ uzavřel Michal Jedlička.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*