Vanessa Rebecca Keprtová má za sebou debut na světovém šampionátu žen. Foto: Martin Flousek, Český florbal Vanessa Rebecca Keprtová Foto: Martin Flousek, Český florbal
28. 11. 2021 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Každá nominace je odměnou, mistrovství světa by mělo končit zlatem, burcuje Keprtová

 



Vanessa Rebecca Keprtová je jednou z bronzových juniorek, které se po třech měsících vrátily do Uppsaly, aby ve Švédsku navázaly na svůj úspěch a dobyly vysněné medaile také s ženskou reprezentací. Mladá chodovská univerzálka hlásí, že šampionát by měl končit zlatem, avšak také děkuje rodině za podporu.

Po třech měsících v sobotu okusila na palubovce IFU Arény také ženský světový šampionát. „Je to velký rozdíl proti juniorskému florbalu, je to rychlejší a tvrdší, ale předvedli jsme v sobotu super vstup do mistrovství světa, neměli jsme problémy, takže je to super,“ byla při mediální hodině Českého florbalu dobře naladěná.

Český tým si je vědom toho, že zvládl souboj o vítězství v základní skupině. „Byl to klíčový zápas ve skupině, papírově nejtěžší, takže je určitě dobře, že jsme vyhrály, teď je ale třeba soupeře nepodcenit a ukázat, o co tady hrajeme,“ říká univerzálka, kterou může realizační tým využít na více postech.

Sama ale reprezentaci žen odděluje. „Je to určitě fajn, vrátit se do haly, kde jsme udělali nějaký úspěch a získali medaili, ale tohle mistrovství je nová kapitola, je to úplně jiný tým, protože jsme spolu ještě na šampionátu nehrály,“ hodnotí.

Za nominaci na světový šampionát žen je moc ráda. „Převládalo nadšení a štěstí, kdyby mi to před dvěma měsíci někdo řekl, tak mu nebudu věřit, že se dostanu až tady, mezi dvacet nejlepších českých hráček. Ale jsem ráda, že tady jsem, že mě holky berou jako součást toho týmu a že tady spolu můžeme něco dokázat,“ plánuje.

Přiznává, že konečnou nominací byla překvapená. „S holkama jsem byla jenom na posledním turnaji EuroFloorball Tour, takže mě nenapadlo, že by to mohlo klapnout, ale každá nominace je vždy vlastně odměnou. Udělala jsem proto vše, abych si o nominaci řekla, takže jsem šťastná,“ usmívá se. „Samozřejmě, že člověk v koutku duše doufá pokaždé, když se do nějaké nominace dostane,“ popisuje čekání na finální verdikt.

Ten byl nakonec kladný a realizační tým hlavního trenéra Saschi Rhynera Keprtovou do dvacítky vybral. „Doma byli všichni šťastní, rodina mě moc podporuje, dokonce i přijede, takže jsem moc ráda,“ těší se.

Pitom nechybělo mnoho a o šampionát mohla při utkání v Olomouci přijít, když došlo k nešťastnému kontaktu, například na videu to vypadalo hrozivě. „Mohlo to tak vypadat. Noha je v pořádku, byla jsem i na vyšetření a stále jsem v péči našich skvělých fyzioterapeutů,“ děkuje na dálku.

Ambice mladé univerzálky a ve volném čase také novinářky jsou vysoké. „Mistrovství světa by mělo končit zlatem. Bude to ale hrozně těžké, v sobotu jsme porazily podruhé v historii Švýcarsko na šampionátu, ale pořád je to první utkání, ještě nás od medaile dělí další,“ plánuje.

Spekulace nad semifinálovým soupeřem odmítá. „Nedívám se na to tak, chceme jít zápas od zápasu, ať nás potká kdokoliv, tak na cestě za medailí jej musíte zdolat,“ razí známou sportovní pravdu.

Úspěchu se podřizuje všechno, také přísná protiepidemiologická opatření. „Vůči COVIDU jsme v bublině, byli jsme se podívat do města, ale všechno v rámci nějaké bubliny. Spíše jsme na regeneraci,“ uzavřela Vanessa Rebecca Keprtová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*