Obránkyně české reprezentace žen Ivana Šupáková. Foto: Martin Flousek, Český florbal Obránkyně české reprezentace žen Ivana Šupáková. Foto: Martin Flousek, Český florbal
29. 11. 2021 Mistrovství světa žen (3) KOMENTÁŘŮ

Hodně bodů v Zugu? Naskakuju v útoku a mám blíže branku, směje se Šupáková. Chci reparát na sto procent, říká

 



Druhý seniorský světový šampionát se v Uppsale odehrává pro obránkyni Zugu Ivanu Šupákovou. Odchovankyně Uherského Brodu si jméno udělala především ve Vítkovicích, nyní ale již druhou sezonu působí ve Švýcarsku. V rozhovoru pro Florbal.cz přiznává, že dostat se na druhý šampionát bylo jejím cílem a touha po reparátu za minulé mistrovství je v ní stoprocentní.

Do prvního zápasu proti Švýcarsku sice nenastoupila, přesto ale může srovnávat. „Dojem z mistrovství světa jako takového tak je ten, že je to odlišný šampionát. Jsme rády, že vůbec je. Trochu nás zamrzely určité čachry-machry s prodejem lístků, kdy, ačkoliv by rodiny třeba i chtěly přijet, tak lístky nebyly dostupné, až později se dostaly do prodeje, ale zatím to nějakým způsobem funguje, za to jsme rády,“ popisuje.

V průběhu turnaje oslaví osmadvacáté narozeniny, v týmu tak patří k nejstarším hráčkám. „Co se týče atmosféry v týmu, tak si myslím, že ta je výborná. Mladé holky dodaly do kabiny život a osobně to vnímám velmi pozitivně. Moje pozice je taková, že už patřím k těm starším, trochu už tady kryji záda, ale za mě jsem připravená kdykoliv naskočit do hry,“ bere jakoukoliv roli.

První vystoupení na seniorském šampionátu navíc dopadlo neslavně. Bylo cílem napravit dojem? „Určitě. Jsem za to ráda, byl to cíl, dostat se na druhý šampionát a já jsem moc ráda, že jsem mezi dvaceti holkama a tento cíl jsem splnila. Jdeme za medailí, chceme jí přivést a reparát udělat, na sto procent,“ burcuje.

Už druhou sezonu působí v Zugu United po boku Kamily Paloncyové. „Zahraniční zkušenost je odlišná od té, kterou jsem zažívala ve Vítkovicích. Švýcarská soutěž a mentalita je odlišnější, soutěž je taková živější. Zápasy jsou poměrně vyrovnané, máme odskočený pouze Kloten-Dietlikon, občas se s ním pere Chur, ale je dobré, že také týmy ze střední části tabulky se mohou poprat s těmi nejlepšími. Člověka to nutí být pořád ve střehu, dát do každého souboje sto procent,“ hledá rozdíly.

Jak je jejím dobrým zvykem, občas také odlehčí atmosféru. „Musím říct, že tolik, kolik jsem toho za poslední dva odbránila…“ usměje se. „S tím byl ve Vítkovicích občas problém, v posledních letech,“ zvážní.

Je právě ten největší rozdíl v tom, že v Zugu bojuje ve vyrovnanější soutěži v každém zápase o každý bod? „Je to největší rozdíl, soutěž v Česku tým jako Vítkovice nepřipraví. Ale zase je třeba říct, že ve srovnání s Vítkovicemi, tak tam je mnohem větší kvalita na tréninku, protože kádr mají dobrý a hráčky samy vytváří tlak a rivalitu. Tým, včetně realizačního týmu má blízko k profesionálnímu přístupu, a to je taky rozdíl, jako Zug se pereme v zápasech a tréninky jsou nějaké. Připravenost týmu ve Vítkovicích je pak jiná, kádr švýcarských týmů není tak široký a samozřejmě se to pak projeví,“ porovnává.

V sezoně získala již osm bodů, což je více než za celý minulý ročník. „Teď naskakuji také v útoku, takže mám blíže branku. Trochu se nám změnil kádr a nyní jsem v lajně, ve které nám to šlape, navíc jak říkám, ta brána je blíže,“ směje se.

Takže varianta také pro realizační tým reprezentace? „Samozřejmě, já jsem pro všechno,“ říká.

Jakou medaili by si chtěla ze Švédska odvézt? „Člověk je tak velký, jaké jsou jeho cíle, takže myslíme na ty nejvyšší,“ zakončila Ivana Šupáková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*