Michal Jedlička slaví se Slovenskem první výhru na šampionátu. Foto: Peter Bohlin, www.pebofoto.se Michal Jedlička slaví se Slovenskem první výhru na šampionátu. Foto: Peter Bohlin, www.pebofoto.se
29. 11. 2021 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Slovensko má první výhru a Jedlička si pochvaluje rošádu s gólmankami. Ale zase nám docházel benzín, varuje

 



Florbalistky Slovenska zvládly na světovém šampionátu v Uppsale pod vedením trenéra Michala Jedličky první utkání, do kterého nastupovaly v roli favoritek a Německo v souboji o třetí místo ve skupině B porazily 6:0. Český lodivod byl spokojen, především pak s výkonem brankářek, nicméně varoval, že jeho týmu opět nevyšlo udržet tempo utkání po celý jeho průběh.

Utkání bylo překvapivě poměrně bohaté na gólové příležitosti na obou stranách, po jeho první části vedly Slovenky 3:0. „Myslím si, že první třetina nebyla herně úplně perfektní. Byli jsme hodně na balónku a vytvářeli jsme si šance, nicméně poměrně dost jsme jich neproměnili. Podržela nás gólmanka, když nám Němky občas utekly. Musím říct, že jsem nebyl úplně spokojený, takže jsem v šatně apeloval na holky, aby zvýšily aktivitu,“ popisoval Michal Jedlička.

Efekt se dostavil okamžitě. „Povedlo se to, na začátku druhé třetiny jsme odskočili do vedení 6:0, ale pak už jsme byli nějakých 35 minut impotentní, s čím samozřejmě nejsem spokojený, protože proti silnějším soupeřům se nám to může vymstít,“ varoval.

Ve třetí části už se hrál na obě strany velmi otevřený florbal. „Třetí třetina už byla taková nahoru-dolů, myslím si, že jsme ztratili koncentraci a Němky byly dokonce lepším týmem, měly dost těch opravdu vyložených šancí, tam nás vydržela gólmanka, kterou jsme poslali na třetí třetinu, chytla i nájezd. Nedali jsme gól z přesilovky, což jsem čekal, takže ve volném dni na tom musíme zapracoval,“ plánoval program poté, co jeho tým dokončil program základní skupiny.

Už před zápasem plánoval, že bude případně šetřit síly, nevymstilo se to nakonec v nastavení jeho hráček? „Je to možné, ale musíme koukat do budoucnosti, kdy se každá síla navíc bude chodit. V zápasech se Švédskem a Finskem nám pomalu docházel benzín, kdy vlastně jsme byli třetinu od třetiny horší, a totéž se stalo dnes. Musíme držet naši hru a energii po celých šedesát minut,“ burcoval.

Utkání začala v brance Radka Mládenková, do třetí třetiny pak nastoupila Jana Dupčáková. „Bylo to plánované, Radka Mládenková včera odchytala skvělý zápas s Finkami, takže jsme jí dali od začátku, byla mentálně nahoře. Ale chtěli jsme mít také druhou gólmanku Janku Dupčákovou rozchytanou, protože pravděpodobně začne ten další zápas, chtěli jsme, ať si po zápase se Švédskem vůbec šáhne na balónek a můžeme být spokojení, chytila velké šance, takže tento plán nám vyšel,“ pochvaloval si.

Po dni volna bude čekat Slovenky duel s Američankami nebo Thajkami. „Očekávám podobný zápas jako s Německem, bude to o nás, jak se nám bude dařit, kolik dáme gólů, bude to buď USA nebo Thajsko, bude to pro ně těžší zápas. Potřebujeme na ně vlítnout, udělat dobrý vstup do zápasu a dát nějaké branky, musíme ukázat, kdo bude na hřišti pánem,“ má jasno.

„Bitva o Slovenky“ se fakticky uskuteční zítra od 12:00 za předpokladu, že v pondělí odpoledne zvítězí Dánsko nad Thajskem. „Určitě se budeme dívat a připravíme pro holky nějaké video, ale zase nebudeme to přehánět, my se samozřejmě podíváme jak hrají, ale základ zápasu bude naše hra,“ uzavřel Michal Jedlička.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*