Magdaléna Plášková v utkání proti Polsku. Foto: Martin Flousek, Český florbal Magdaléna Plášková v utkání proti Polsku. Foto: Martin Flousek, Český florbal
30. 11. 2021 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Plášková: Počítají se body, byť výkon nebyl podle představ. Nesmíme polevit, říká

 



Magdaléna Plášková prožila debut na letošním světovém šampionátu žen v první formaci, kde po boku Denisy Ratajové s Eliškou Krupnovou nahradila Pavlínu Bačovou. V zápase si připsala vítěznou branku na 3:2 a sama říká, že si působení v elitní lajně snažila užít.

Ve svém druhém vystoupení na turnaji porazil český tým Polky poměrem 6:2. „Hodnotím pozitivně to, že jsme vyhrály, ale předvedená hra nebyla úplně podle našich představ.  Ale naštěstí to, co se na mistrovství světa počítá, jsou dva body. Ty jsme získaly,“ zhodnotila utkání s Polskem.

Čtyři body dávají jistotu prvenství v základní skupině. Jaká výhoda to bude? „Záleží pak na vzájemném zápase Švédska a Finska, a to ještě nevíme, to se dozvíme v úterý,“ plánovala. „Myslím si, že se asi nebudeme upínat na to, že jsme ve skupině první, ale do každého zápasu chceme vstoupit s maximálním nasazením a vyhrávat. Je to příjemné, ale neznamená to, že bychom nějak polevili v přípravě na Lotyšsko. To v žádném případě ne,“ slibuje před zápasem, který Češky čeká již v neděli po obědě.

Jak hodnotila výkon soupeře? „Jsou hodně běhavé a do soubojů jdou dost agresivně. Asi jsme do zápasu nevstoupily dobře. Polky už jsou takové mi přijde,“ říká Plášková.

Svou premiéru na tomto šampionátu prožila v elitní formaci českého národního týmu. „Já jsem si řekla, že když budu hrát s nejlepšími hráčkami na světě, tak si to užiju. Bylo to tak, že buď z toho budu nervózní a sesypu se z toho, nebo to vezmu tak, že vytěžím z toho, že ony jsou tak dobré a pomůžou mi taky. Snažila jsem se to dělat, samozřejmě ve třetí formaci je to pak uvolněnější, ale myslím si, že sbírat zkušenosti s Eliškou Krupnovou a Denisou Ratajovou je taky rozhodně super,“ uzavřela Magdaléna Plášková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*