Cecilia Di Nardo v utkání proti Thajsku. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Cecilia Di Nardo v utkání proti Thajsku. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
1. 12. 2021 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Dánsko se dočkalo po deseti letech a jde na Češky. Mám nejlepší spoluhráčky na světě, řekla Di Nardo

 



Florbalistky Dánska splnily papírové předpoklady a postoupily do čtvrtfinále na úkor Německa, v dalším utkání vyzvou Českou republiku. Jejich kapitánka a zřejmě také celosvětově nejznámější florbalistka Cecilia Di Nardo si postup užívala, v rozhovoru prohlásila, že má ty nejlepší spoluhráčky na světě.

Zápasu Dánska s Německem nechybělo vůbec nic, branky, emoce, pomoc videa, až došel do nájezdů, ve kterých se radovaly Dánky. „Je to úžasný pocit, jsem nyní hodně emocionální, je to skvělé. Vybavil se mi náš poslední zápas s Německem, který jsme mimochodem prohrály na nájezdy, to je ale nepříjemný flashback. Je to prostě super, mám ty nejlepší spoluhráčky na světě, strašně moc jsem chtěla, ať se nám to podaří a vyšlo nám to,“ radovala se kapitánka týmu Cecilia Di Nardo.

I přes černou roušku bylo vidět, že si postup užívá a že slova pro Florbal.cz o tom, jak ji neustále nebaví prohrávat zápas předkola play off, myslela před dvěma lety smrtelně vážně. „Myslím si, že jsme byly velmi soustředěné. Měly jsme pocit, že dnes prostě nemůžeme prohrát, neakceptovaly bychom to. Musely jsme se nastavit tak, že musíme tvrdě pracovat, navíc máme skvělé hráčky, daly jsme moc pěkné branky. Všechno tohle se nám sešlo,“ popisovala cestu za vítězstvím.

Dánsko tak nakonec naplnilo předpoklady odborníků a dočkalo se. „Opravdu si myslím, že jsme nyní lepším týmem než Německo, ale musím říct, že odehrálo dnes velmi dobrý zápas, navzdory tomu, že prohrálo. Samozřejmě teď víme, že nás ve čtvrtfinále čeká jeden z nejlepších týmů na světě, ale pro úspěch uděláme absolutně vše, protože hrát čtvrtfinále je super pocit, navíc už je to dlouho,“ říká hráčka Malmö.

Ve svých 29 letech je na sedmém seniorském šampionátu, čtvrtfinále si zahraje poprvé od roku 2011. „Přesně tak, už je 10 roků, navíc to vlastně bylo proti Česku, ten zápas si pamatuju,“ usmívala se. Aby také ne, v St. Gallenu byla při prohře Dánek 1:5 jedinou střelkyní a otevřela tak skóre zápasu, který Češky vyhrály především díky hattricku Adély Bočanové.

Jaký bude klíč k úspěchu o deset let později? „Budeme muset mít opravdu pevnou defenzívu, vím, že mají v první lajně hráčky z SSL, protože je znám. Budeme muset udělat všechno, ale myslím si, že vítězství není nemožné. Vůbec ne,“ vyhlásila Cecilia Di Nardo bojovně.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*