Michal Jedlička burcuje svůj tým před čtvrtfinále. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Michal Jedlička burcuje svůj tým před čtvrtfinále. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
1. 12. 2021 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Klobouk dolů před USA, snažily se, říká Jedlička. Chci hrát o semifinále do poslední minuty, vyhlásil

 



Michal Jedlička a jeho Slovenky si mohou oddechnout. Jednoznačně zvládly ošemetný zápas o postup do čtvrtfinále, ve kterém se utkají se Švýcarskem. Podle Michala Jedličky bude třeba podat kompaktní výkon, chtěl by co nejvíce hrát s míčkem. Poklonu vysekl také týmu USA, který podle něj nic nevzdal.

Jedlička se na webu Slovenského svazu florbalu vyjádřil, že by soupeře chtěl „zdemolovat“, což mu výhra 20:0 splnila. „Samozřejmě, že splnila očekávání. Myslím si, že od začátku bylo jasné, jak to dopadne, Amerika je týmem ze spodních skupin, ale hlavně je jich tady podle mě poměrně málo na to, že světový šampionát obnáší poměrně výraznou porci zápasů,“ hodnotil snahu soupeře.

Ač to tak možná nevyznělo, měl pro něj také slova uznání. „Na druhou stranu klobouk dolů před nimi, snažily se, makaly celý zápas a nic nevypustily, dostaly se také do nějakých šancí, ale tam je naše brankářka vychytala, hrály na maximum,“ vyzdvihl český lodivod.

Zamyslel se také nad úrovní turnaje. „Švédky vlastně stejně porazily nás, jako my teď Američanky, je prostě potřeba čelit tomu, že výkonnostní rozdíl v ženském florbale je velký. Jsem ale rád, že si holky zastřílely, především pak u první formace, které se tak v první třetině nedařilo, ale dokázala se zvednout, potřebovaly to jako sůl, aby se uvolnily,“ pochvaloval si střelecké představení elitní formace.

Bylo také očividné, že je již plně pohlcen zápasem se Švýcarskem. „Doufám, že proti Švýcarsku podáme maximální výkon a do poslední minuty se porveme o postup do semifinále. Hlavním cílem je ale skončit do pátého místa, protože si myslím, že slovenský florbal v ženské kategorii na páté místo patří, ale samozřejmě zkusíme zázrak v podobě postupu, nicméně musíme respektovat, že TOP 4 je odskočená, například Polky hrály velmi dobře, a nakonec vlastně také dostaly nařezáno,“ nadálku soucítí s týmem švédského stratéga Christera Bertilssona.

Jaký je recept na úspěch? „Zkusíme ten zázrak a vybojovat postup. Recept je jasný, jako vždy, když jdete do zápasu jako underdog: musíte mít perfektní gólmanku, pevnou obranu a výborné protiútoky, rád bych chtěl přidat nadstavbu a hrál s míčkem, co to půjde. Pokud bude nějaký problém, zkusíme jít do šesti a pracujeme na tom, abychom zúročili, co nám nevyšlo proti Švédsku. Holkám jsme to i ukazovali na videu,“ zakončil Michal Jedlička.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*