Švédky slaví branku do sítě Norska. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Švédky slaví branku do sítě Norska. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
2. 12. 2021 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Švédky a Finky jsou v semifinále, oba týmy nedostaly ani gól a postoupily tak s čistým kontem

 



Domácí Švédsko a jeho největší rival z Finska. To jsou první dva semifinalisté na Mistrovství světa žen 2021 ve švédské Uppsale. Oba favorité nedostali ve čtvrtfinále gól, nejprve si Finsko poradilo 14:0 s Polskem, Švédsko pak porazilo Norsko 13:0.

Finky předvedly doslova brutální nástup do čtvrtfinálového zápasu, který vlastně rozhodly v čase 3:40, kdy se jim povedlo vstřelit už pátou branku v utkání. Zápas, který řídily české rozhodčí Barbora Beranová s Lucií Hejnovou nakonec skončil vítězstvím favorita v poměru 14:0. Finky může rovněž těšit fakt, že do zápasu nastoupila obránkyně Sanni Nieminen, která předtím nedohrála duel se Švédskem. Na vítězství svého týmu se podílela dvěma góly a jednou asistencí.

Vrchol čtvrtečního dne přišel v souboji domácího Švédska s Norskem. Zápas sledovalo oficiálně 1812 diváků, což je druhá největší návštěva na probíhajícím šampionátu, avšak relativně dost modrých sedaček v IFU Aréně zůstalo neobsazených.

Do utkání již zasáhla domácí náhradnice Jonna Sjöberg, která nahradila Sofii Joelsson, zápolící zřejmě s otřesem mozku. Připsala si jednu asistenci u branky Sandry Boric Svard na 8:0. Celkově Švédky zvítězily 13:0. Finská gólmanka Krista Nieminen potřebovala na čisté konto 13 zákroků, její kolegyně Matilda Ostlund Visén zasahovala pouze šestkrát.

Švédky čeká v semifinále vítěz souboje mezi Švýcarskem a Slovenskem, Finky vyzvou vítěze duelu Česko – Dánsko.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*