Natálie Martináková slaví gól do branky Švédska. Foto: IFF Natálie Martináková slaví gól do branky Švédska. Foto: IFF
3. 12. 2021 Podcasty (0) KOMENTÁŘŮ

Florbal.cz podcast: Přeji holkám, ať získají medailí, musí se ale zlepšit, říká Martináková. Zklamáním turnaje je návštěvnost

 



Další díl Florbal.cz podcastu se věnoval také ženskému světovému šampionátu v Uppsale. Hosty byli někdejší reprezentantka a dnes asistentka trenéra u ženského týmu Kloten-Dietlikon Jets Natálie Martináková a redaktor Florbal.cz Michal Dannhofer. Oba se shodli na tom, že český tým musí v Uppsale přidat a probrali také téma velmi nízké divácké návštěvnosti turnaje.

Český tým začal dobře, vítězstvím nad Švýcarskem si vlastně zajistil prvenství ve skupině. „Je to výhra s otazníkem, samozřejmě ji nesnižuji, protože na šampionátu hrajete čistě o výhru, ale ve hře byly věci, které ještě musíme dopilovat, myslím si, že oba týmy nepředvedly zdaleka své nejlepší výkony,“ zhodnotil Michal Dannhofer.

V podobném duchu hovořila také Natálie Martináková. „Překvapilo mě, jak nedůrazně Švýcarky hrály, myslím si, že mají mnohem větší potenciál, než ukázaly,“ varovala před neukázanou silou soupeřek v boji o medaile.

Podcast vznikal těsně před třetím utkáním v základní skupině s Lotyšskem. „Myslím si, že oba zápasy neukázaly úplně to, co chceme na šampionátu předvádět,“ hodnotí Martináková. „Přála bych holkám, aby se dobře naladily a přivezly medaili. Finsko má elitní jednu formaci, u Švédska je to složité, to může hrozit v každé formaci, protože má hráčky, které jsou schopné skórovat. Ale říct, že u Finska vlastně ubránit jednu formaci je dost zavádějící, protože se to dělá těžko,“  usmála se Martináková, která naprostou většinu hráček zná právě z působení v reprezentaci.

Řeč přišla také na zatím velmi nízkou návštěvnost turnaje. „Je to pro mě největší zklamání turnaje. Dopočítali jsme, že při nástupu na zápas Česko – Polsko bylo vyjma pořadatelů na tribuně 22 lidí, to je prostě žalostné,“ říká Michal Dannhofer. „Do určité míry je to dané podle mě výkonnostním rozdílem mezi TOP 4 a zbytkem, který se navíc zvětšil. Je fakt, že produkt „mistrovství světa žen ve florbale“ lidi netáhne. A to ani tady ve Švédsku,“ nezakončil v pozitivním duchu.

I. část – 0:00
Výkony české reprezentace na MS žen
II. část – 33:10
Rozložení sil v Livesport Superlize
III. část – 1:01:15
Očekávání před startem MS mužů


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*