Švédsko slaví postup do finále domácího šampionátu. Foto: Flickr IFF
4. 12. 2021 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Švédsko zničilo Švýcarky 14:1 a je ve finále šampionátu

 



Domácí florbalistky Švédska jsou prvními finalistkami světového šampionátu žen v Uppsale. Do nedělního souboje o zlatou medaili postoupily po jednoznačné výhře 14:1 nad Švýcarskem. Obraz hry odpovídal výsledku, domácí hráčky utkání naprosto dominovaly.

Švýcarskému týmu nešla upřít snaha, jenže švédské mašině vydržel bez obdržené branky vzdorovat pouze 10 minut. Poté se trefila Gustafsson a odpálila švédský brankostroj, který do poloviny utkání nasázel sedm branek, v čase 30:20 se takto prosadila Amanda Delgado Johansson.

Ve 32. minutě mohla snížit z trestného střílení Rüttimänn, ale podobně jako Wibron na začátku utkání, tak také švýcarská superhvězda neuspěla. „Těžko k tomu zápasu něco říct. Švédky byly lepší v každé pozici, v každé situaci, prostě ve všem. Můžu jim jenom pogratulovat k vítězství,“ řekla pak Rüttimänn pro IFF po utkání.

Švýcarky se nakonec dočkaly gólu útěchy v čase 43:00, kdy Gerig v přesilové hře snížila na 1:11. Švédky nakonec zvítězily 14:1. „Byla to zábava a ve finále to bude zábava,“ glosovala autorka hattricku Wilma Johansson.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*