Matěj Jendrišák dal gól a Linköping vyhrál venku přesvědčivě 8:3. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Matěj Jendrišák dal gól a Linköping vyhrál venku přesvědčivě 8:3. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
23. 12. 2021 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Langer navázal na světový šampionát vítězným gólem! Trefil se i Jendrišák

 



Do Kalmarsundu se vrátil jako držitel bronzové medaile ze seniorského mistrovství světa. A svou pohodu dokázal Filip Langer přetavit i do výborného výkonu v rámci utkání švédské superligy. Na hřišti Jönköpingu vsítil dvě branky, přičemž ta druhá zápas v prodloužení ukončila. Do statistik se zapsal také kapitán Linköpingu Matěj Jendrišák.

Na první pohled by se mohlo zdát, že tým z Kalmaru na hřišti jedenáctého Jönköpingu ztratil bod. Jenže ještě pět minut před koncem hosté prohrávali 4:7 a schylovalo se k jejich porážce. Pak Langer zavelel k obratu. Po rychlé rozehrávce standardní situace vypálil od mantinelu a snížil na 4:7.

V rozmezí čtyř minut dali hosté čtyři branky a srovnali na 7:7. Také v poslední trefě v základní hrací době měl prsty český reprezentant. Jeho nahození ještě hráči Jönköpingu zblokovali, na dorážku Jespera Lindströma už ale byli krátcí. Langer pak udeřil v prodloužení. Při hře 4 na 4 využil famózního sóla produktivního parťáka Lindströma a posunul míček do sítě. Langer už v letošním ročníku švédské superligy nastřádal solidních 17 bodů a týmovém bodování je druhý.

Druhý přesný zásah v sezoně přidal Matěj Jendrišák. Kapitán Linköpingu si ve 43. minutě na mantinelu počkal na dlouhou přihrávku Nicoly Bischofbergera a měl dostatek času přesně zamířit. Jeho střela zapadla k zadní tyči. V tu chvíli se hosté dostali do dvougólového vedení a v dalším průběhu třetí části navyšovali náskok. Výsledkem byla výhra 8:3 a posun na první příčku tabulky!

Poslední výsledky švédské superligy:

Hagunda IF – Växjö IBK 5:8
Mullsjö AIS – Pixbo Wallenstam IBK 3:4
Jönköpings IK – FBC Kalmarsund 7:8 po prodl. (za hosty LANGER 2+1)
Växjö IBK – Storvreta IBK 8:2
IK Sirius IBK – Hagunda IF 2:3
FC Helsingborg – Linköping IBK 3:8 (za hosty JENDRIŠÁK 1+0)
IBK Dalen – Team Thorengruppen SK 5:7
IK Sirius IBK – IBF Falun 4:10

Tabulka švédské superligy:

Kanadské bodování:

1. Oskar Weissbach 32 (17+15) / Pixbo Wallenstam IBK
2. Felix Lanver 31 (18+13) / Pixbo Wallenstam IBK
3. Axel Hjälm 30 (21+9) / Team Thorengruppen SK
… Filip Langer 11+6, Matěj Jendrišák 2+6, Josef Rýpar 3+0


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*