Filip Langer má skvělou formu. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Filip Langer má skvělou formu. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
28. 12. 2021 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Góly nebyly úplně pěkný, ale počítají se, pravil skromně čtyřgólový Langer

 



Český útočník Filip Langer pokračuje ve skvělých výkonech a i po Vánocích se blýskl. Proti Hagundě zkompletoval hattrick už během úvodní třetiny a navrch přidal ještě jeden gól i asistenci. Kalmarsund nováčka deklasoval 12:2 a je na druhé příčce SSL. Českým fanouškům se na tabulku švédské elitní soutěže kouká pěkně. První totiž i přes prohru po nájezdech zůstává Jendrišákův Linköping.

Langer načal své představení ve čtvrté minutě. Hosté zaváhali v rozehrávce, Kevin Björkström shodil míček na střed a Langer lehkým obloučkem zamířil na zadní tyč. V deváté minutě se český forvard zjevil v brankovišti a pohotově dorazil do branky střelecký pokus Olivera Samuelssona. Hattrick bývalý hráč Střešovic dokonal v 17. minutě, kdy si hostující brankář neporadil s jeho střelou od mantinelu a míček nakonec doletěl až do sítě.

Kalmarsund měl zápas plně pod kontrolou a i ve druhé části navyšoval skóre. A Langer se na tom nadále podílel. Ve 23. minutě sám obral protihráče o míček, udělal pár rychlých kroků a zamířil do vzdálenější šibenice. „Jsem moc rád, že jsme zápas zvládli. Vrátit se do florbalového kolotoče po krátké vánoční pohodě nikdy není jednoduché. Zároveň na to nejsem úplně zvyklý,“ přiznal český reprezentant.

„Dobře jsme se připravili jako tým. Už dopoledne jsme měli trénink, abychom byli na večer dobře připravení,“ poodkryl předzápasový program svého mužstva. Z Česka přeci jen není zvyklý na to hrát 26. prosince. Celek z Kalmaru zvládl souboj s nováčkem na výbornou a posunul se na druhou příčku tabulky. Až čtvrtý je Falun a Storvreta je dokonce ještě o jednu příčku níže.

Po zisku pěti kanadských bodů se Langer vyšvihl do elitní patnáctky kanadského bodování SSL. „Čtyři góly jsou jenom odrazem toho, že jsme jako tým dobře šlapali. Hráli jsme hodně s míčkem. Góly nebyly úplně pěkný, ale i takové se počítají a jsou hodně důležité,“ pousmál se. Na svém kontě má český útočník už 17 bodů. Další zápas čeká jeho tým 29. prosince, to se Nilsson a spol. představí na hřišti Falunu.

Bodoval také Matěj Jendrišák, v domácím duelu proti Dalenu asistoval u dvou branek. Po základní hrací době utkání skončilo remízou 6:6 a muselo se až do nájezdů. Jendrišák ale svůj pokus neproměnil, a protože neuspěl ani jeho spoluhráč a naopak za Dalen se radoval Ketil Kronberg, uzmuli druhý bod hosté. Linköping i přes prohru po nájezdech zůstává na čele tabulky.

VÝSLEDKY 12. KOLA ŠVÉDSKÉ SUPERLIGY:

Team Thorengruppen SK – FC Helsingborg 5:7
Jönköpings IK – Växjö IBK 5:10
Linköping IBK – IBK Dalen 6:7 po sam. náj. (za domácí JENDRIŠÁK 0+2)
Pixbo Wallenstam IBK – Storvreta IBK 6:4
FBC Kalmarsund – Hagunda IF 12:2 (za domácí LANGER 4+1)
Mullsjö AIS – Djurgårdens IF IBS 10:3

TABULKA ŠVÉDSKÉ SUPERLIGY:

KANADSKÉ BODOVÁNÍ:

1. Felix Lanver 33 (20+13) / Pixbo Wallenstam IBK
2. Oskar Weissbach 33 (17+16) / Pixbo Wallenstam IBK
3. Hampus Öhgren 33 (13+20) / Team Thorengruppen SK
… Filip Langer 15+7, Matěj Jendrišák 2+8, Josef Rýpar 3+0


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*