Jan Pazdera má nové angažmá v Olomouci. Foto: Český florbal Jan Pazdera má nové angažmá v Olomouci. Foto: Český florbal
9. 1. 2022 Nižší soutěže (1) KOMENTÁŘŮ

Jan Pazdera je konzultantem v FBS Olomouc. Podpoří hráče a trenéry a nastaví interní procesy, říká prezident

 



Zkušený trenér Jan Pazdera má po konci u kladenských Kanonýrů nové angažmá. Do role konzultanta jej najal tým FBS Olomouc a slibuje si od něj, že mu pomůže s elitními kategoriemi, podpoří hráče a trenéry v jejich růstu a nastaví také interní klubové procesy. Spolupráce je zatím domluvena do konce aktuální sezony.

Jan Pazdera byl bez angažmá od začátku listopadu, kdy nečekaně skončil na lavičce prvoligových Kanonýrů Kladno. Nyní se do konce sezony stal konzultantem v FBS Olomouc. „Od Honzy očekáváme, že nám v klubu pomůže s elitními kategoriemi, s podporou hráčů a trenérů v jejich růstu a také nastavením interních procesů,“ uvedl v tiskovém prohlášení prezident FBS Olomouc Martin Reimer.

V současné sezoně má FBS Olomouc přihlášeno 23 družstev, celkem eviduje 927 členů. Elitní mužský tým hraje Divizi E, tedy čtvrtou nejvyšší soutěž a bojuje o první místo s celky Šumperka, Orlové, Třince nebo Přerova, aktuálně je na druhém místě. Olomoucké ženy pak dlouhodobě hrají Extraligu žen, v aktuální sezoně jsou na šestém místě a míří za klidným postupem do play off.

Jan Pazdera je známý především díky půosbení v Mladé Boleslavi, naposledy pak byl také členem realizačního týmu zlatých juniorů na domácím šampionátu. „Za Honzou jsou vidět jasné výsledky. Jsem rád, že jsme se domluvili na spolupráci, ze které může těžit nejen náš klub, ale celý region,“ plánuje Martin Reimer.

Ačkoliv jsou Královské Vinohrady, Mladá Boleslav a Kladno destinace v Čechách, Pazderův příchod není náhoda. „Honza tu před mnoha lety s florbalem začínal, takže se k nám teď vlastně vrací,“ usmívá se olomoucký prezident.

Samotný Jan Pazdera pak prozradil, že s olomouckým florbalem byl v kontaktu pořád. „Je to taková perlička v celém příběhu. Přestože jsem dlouhé roky působil v Čechách, s lidmi z Olomouce jsem zůstával v průběžném kontaktu, především se současným manažerem A týmu Karlem Stehlíkem. Byl to on, kdo mě před osmnácti lety přivedl k trénování a teď se situace vyvinula v to, že mohu být zase tady. Potěšilo mě, že mě oslovil. Těším se na novou zkušenost a chci klubu v závěrečných měsících této sezony maximálně pomoci,“ řekl zkušený trenér.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*