Vítkovice vyhrály v derby 9:7. Foto: Florbal Vítkovice Vítkovice vyhrály v derby 9:7. Foto: Florbal Vítkovice
9. 1. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice ovládly po přestřelce derby, Jičín porazil Bulldogs, Olomouc mířila proti Tatranu na body

 



Všechny čtyři zápasy víkendového programu jsou odehrány v Extralize žen. V jejím šlágru padlo šestnáct branek a z výhry 9:7 se nakonec radovaly domácí Vítkovice. Ve druhém sobotním zápase pak Jičín udržel naději na play off, když porazil Bulldogs. V neděli pak uspěli favorité: Chodov porazil Židenice a Tatran uspěl v Olomouci.

V ostravském derby šlo sice do vedení FBC Ostrava, Vítkovice si ale díky bleskovým odpovědím vypracovaly vedení 4:1. To v divokém zápase již nepustily, přesto, že zápas rozhodně neměly celou dobu pod kontrolou a výborně hrající hostující obránkyně Linda Pudišová dokázala FBC dostat do stavu 7:8. Poslední slovo ale měla Vendula Maroszová a Vítkovice tak zvítězily 9:7.

„Bylo to drama, ale dramata jsou fajn. Myslím si, že pro diváky a samotnou je to fajn, že zápasy jsou takto vyrovnané. Nám se povedl vstup do utkání, kontrovali jsme hru a vypadalo to, že budeme mít navrch, ale nakonec jsme dostali gól a trochu si to zkomplikovali. Vypadli jsme ale z role, neudrželi jsme se na pozitivní vlně, trochu nám chyběla na lavičce a ve hře taková pozitivní svěžest. Soupeř se naopak snažil, tlačil se do zakončení, což mělo za následek, že byl v zápase, a nakonec se dostal na dostřel. Proto jsme to pak museli uhrát vůlí, protože to nás nebylo úplně ideální a my to víme,“ hodnotil vítkovický hlavní trenér Tomáš Martiník.

„Holky musím pochválit, věděly všechno, co potřebovaly. Nevyšla nám první třetina, kdy nám Vítkovice odskočily, a ačkoliv tam pak možná byly pasáže, ve kterých jsme byli efektivnějším týmem, tak jsme to dnes nedotáhli. Zlepšení už ale šlo vidět v pohárovém semifinále, tým se zlepšuje každým týdnem a myslím si, že letošní sezona může být ještě zajímavá,“ řekl k zápasu hostující trenér Jakub Robenek, který v den utkání oslavil narození dcery Mii.

Pořádnou šichtu měl v Olomouci střešovický Tatran. Pražanky šly již v čase 1:26 do vedení, avšak následně čtyřikrát v řadě inkasovaly, a tak se stalo, že na začátku 34. minuty prohrávaly 1:4. Ve druhé polovině základní hrací doby se ale šest pražských střelkyň podělilo o šest branek Tatranu, který tak nakonec celé utkání zvládl poměrem 7:4.

Šanci na účast v play off pozvedl Jičín, který na domácím hřišti porazil Bulldogs Brno 4:1 poté, co prohrál první třetinu 0:1. Od druhé třetiny už skórovaly už jen domácí florbalistky, další tři body si zapsala Kristýna Bachmaierová, o čtyři branky Jičína se pak podělily čtyři střelkyně: Müllerová, Žůrková, Bachmaierová a Preisslerová.

Roli favorita splnil bez potíží Chodov. Ten porazil v Brně Židenice poměrem 10:3, v utkání nikdy neprohrával a bez potíží si tak došel pro zisk tří bodů, o které navýšil náskok před druhým ostravským FBC. Obě branky brněnského týmu vstřelila Viktorie Fuchsová.

O víkendu se odehrála pouze čtyři utkání. Duel mezi Mladou Boleslaví a Startem98 je na programu v úterý, pražské derby mezi Bohemians a Panthers má z důvodu výskytu viru COVID-19 u Panthers zatím předběžné datum 25. ledna.

Přehled výsledků 17. kola Extraligy žen:

1. SC TEMPISH Vítkovice – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 9:7
branky: 6. Jana Trošková, 6. Šárka Staňková, 8. Sára Seevaldová, 11. Vendula Maroszová, 26. Barbora Husková, 30. Sára Seevaldová, 39. Lucie Cholinská, 40. Lucie Cholinská, 56. Vendula Maroszová – 5. Malwina Zagórska, 19. Linda Pudišová, 36. Veronika Rybičková, 39. Paulína Hudáková, 40. Malwina Zagórska, 45. Paulína Hudáková, 53. Linda Pudišová; rozhodčí: Jana Lišková – Monika Zamazalová; vyloučení: 2:0; využití: 0:1; diváků: 139; zásahy brankářů: Nikola Příleská 17 – Veronika Tomšová 9; po třetinách: 4:2, 4:3, 1:2;

KM automatik FBK Jičín – Bulldogs Brno 4:1
branky: 21. Leona Müllerová, 31. Gabriela Žůrková, 50. Kristýna Bachmaierová, 55. Eva Preisslerová – 4. Aneta Koláčková; rozhodčí: Milan Baloun – Tomáš Sommer; vyloučení: 1 + Lucie Růžičková 5:0; využití: 0:0; diváků: 54; zásahy brankářů: Alena Vokatá 22 – Markéta Marková 29; po třetinách: 0:1, 2:0, 2:0;

K1 Florbal Židenice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 2:10
branky: 18. Viktorie Fuchsová, 34. Viktorie Fuchsová – 8. Barbora Marková, 16. Kristína Belicová, 18. Karolína Suchá, 31. Magdaléna Plášková, 43. Vendula Štolbová, 51. Kristína Belicová, 51. Ivana Vachovcová, 54. Karolína Suchá, 59. Eliška Chudá, 60. Ivana Vachovcová; rozhodčí: Ondřej Benačan – Patrik Šaroch; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 43; zásahy brankářů: Alena Večeřová 34 – Jana Christianová 13; po třetinách: 1:3, 1:1, 0:6;

FBS Olomouc – PSN Tatran Střešovice 4:7
branky: 4. Lucie Romančáková, 25. Pavla Pejzlová, 33. Kateřina Peterková, 34. Kateřina Peterková – 2. Mariana Býčková, 35. Radka Korbelářová, 35. Lucie Želízková, 39. Lucie Romančáková, 41. Vendula Beránková, 51. Barbora Břešťálová, 57. Veronika Kopecká; rozhodčí: Michal Prouza – Petr Rogowski; vyloučení: 3:0; využití: 0:1; diváků: 63; zásahy brankářů: Martina Schoupalová 29 – Markéta Antalová 9; po třetinách: 1:1, 3:3, 0:3;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*