Televizní duel Pardubic s Libercem muselo rozhodnout až prodloužení. Foto: Sokoli Pardubice Televizní duel Pardubic s Libercem muselo rozhodnout až prodloužení. Foto: Sokoli Pardubice
11. 1. 2022 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Stránský opět fantomem TV dohrávky!

 



Liberec se v letošní sezoně může v klíčových okamžicích vzájemných duelů s Pardubicemi spolehnout na Šimona Stránského. Juniorský mistr světa zazářil v televizní dohrávce 10. kola hattrickem a Liberec tehdy vyhrál 8:4. Ve druhém vzájemném utkání opět před kamerami České televize mladý forvard rozhodl v prodloužení a přisoudil Liberci bonusový bod.

Severočeši to ale proti Pardubicím neměli jednoduché. V polovině utkání prohrávali na půdě předposledního celku tabulky 1:3 a ještě osm minut před koncem Východočeši vedli o gól 5:4. U čtyř gólů zapsal asistenci výborně hrající Přemek Pakosta. Dvakrát se za domácí prosadili Adam Šmíd a Lukáš Kučera.

Liberec sedm minut před koncem srovnal a v nastaveném čase pak přišla rozhodující trefa Šimona Stránského. Ten je tak se 40 body druhým nejproduktivnějším hráčem Severočechů. Ještě o bod víc má totiž překvapení letošního ročníku Filip Smutný. 17letý hráč hraje svou premiérovou sezonu v nejvyšší soutěži a hned se stal tahounem aktuálně osmého celku superligy.

Dohrávka 22. kola Livesport Superliga:

Sokoli Pardubice – FBC Liberec 5:6 (0:1, 3:2, 2:2 – 0:1) po prodl.
Branky: 27. Žáček (Nezval), 29. Šmíd (P. Pakosta), 30. Šmíd (P. Pakosta), 43. Lukáš Kučera (P. Pakosta), 51. Lukáš Kučera (P. Pakosta) – 11. Wiener (Valeš), 35. Stránský (Světlík), 39. Mádlo (Macháč), 41. Wiener (Smutný), 53. Wiener (Valeš), 62. Stránský.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*