Zdeněk Skružný bude na lavičce nějakou dobu chybět. Foto: Jaroslav Appeltaurer, FBC Liberec Zdeněk Skružný bude na lavičce nějakou dobu chybět. Foto: Jaroslav Appeltaurer, FBC Liberec
14. 1. 2022 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Skružný se o Vánocích zranil, Liberec vede dočasně Salát. Se Zdeňkem ale počítáme, říká prezident

 



Nepříjemnost potkala v průběhu Vánoc superligový Liberec. Jeho hlavní trenér Zdeněk Skružný totiž utrpěl nepříjemnou sérii zranění, která mu dočasně znemožní vést svůj tým. Na jeho postu tak zaskakuje dosavadní kouč juniorů Petr Salát. Podle prezidenta Liberce Františka Příhody se ale s působením Skružného nadále počítá.

Do roku 2022 vstoupili muži Liberce pod trenérským vedením Petra Saláta, který ve dvou utkáních proti BLACK ANGELS a Pardubicím dovedl své svěřence k zisku pěti bodů. Co se stalo s hlavním trenérem Zdeňkem Skružným? „Informace už je to veřejně známá. Bohužel, Zdeněk během Vánoc utrpěl zranění, kdy si utrhl vazy v kotníku, zlomil lýtkovou kost, a navíc má nějakým způsobem porouchané koleno,“ vysvětluje prezident oddílu František Příhoda.

Ten tak musel situaci vyřešit. „Je tedy v pracovní neschopnosti, informace je taková, že zhruba měsíc, tedy do konce ledna je ve stavu nechodícího člověka, což mu samozřejmě znemožňuje účastnit se tréninků a zápasů,“ popisuje.

Vedení Liberce si nakonec pomohlo z vlastních zdrojů. „Museli jsme na to zareagovat a zvolili jsme za nás to nejlogičtější řešení: posunuli jsme trenéry o jednu kategorii, Petr Salát se tak přesunul k A-týmu mužů a Matěj Klucho k juniorskému týmu,“ říká Příhoda.

Po svém vyléčení se ale na lavičku vrátí Zdeněk Skružný. „Je ale třeba říci, že v dlouhodobém horizontu počítáme s tím, že se Zdeněk Skružný na lavičku A-týmu vrátí. O tom, jak bude vypadat tato sezona se ještě bude debatovat, záleží to například na tom, jestli se juniorům povede postoupit do play off. Ale znovu, se Zdeňkem Skružným počítáme a přejeme mu uzdravení,“ uzavřel František Příhoda.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*