Rolf Kern míří ke švýcarské reprezentaci mužů Foto: Flickr IFF
17. 1. 2022 Reprezentace žen (1) KOMENTÁŘŮ

Status quo: Elitní ženské reprezentace nemají potvrzené trenéry, Kern jde k mužům

 



V prostředí elitních ženských reprezentací panuje nevídané status quo: jejich hlavní trenéři nejsou potvrzeni. Švédsko, Finsko, Švýcarsko, Česká republika ani Slovensko zatím nemají potvrzeno, kdo jejich ženské národní týmy povede v následujícím cyklu. Jisté je, že Švýcarky nepovede Rolf Kern, ten se totiž přesouvá na pozici asistenta u reprezentace mužů.

Hlavní trenérkou švédské ženské reprezentace je tamní ikona a čerstvá členka síně slávy Mezinárodní florbalové federace Åsa Karlsson, která z pozice hlavní trenérky dovedla Švédky již ke dvěma mistrovským titulům. Přesto jistou pozici nemá a ve Švédsku se čile spekuluje o tom, že kandidátem na její pozice je trenér Rönby Andreas Harnesk.

Jasno nemá ani dosavadní trenér finské ženské reprezentace Lasse Kuronen. „Jednání probíhají,“ vzkázal Florbal.cz.

Kdo jasno má, to je Rolf Kern. Ten v tomto týdnu oslaví 46. narozeniny, už jako asistent Davida Janssona u reprezentace mužů, u žen končí po třech světových šampionátech: dvakrát byl s týmem bronzový, na domácí půdě v Neuenbergu vybojoval s týmem finále, kde Švýcarky podlehly Švédsku v prodloužení.

O tom, kdo povede českou ženskou reprezentaci také ještě jasno není. Situace je taková, že stávajícímu trenérovi Sashovi Rhynerovi končí smlouva a komise reprezentace nyní vyhodnocuje obsáhlou hodnotící zprávu z mistrovství světa, kterou jsme obdrželi v minulém týdnu. Jakmile hodnocení dokončíme, rozhodneme o případném prodloužení či neprodloužení naší vzájemné spolupráce,“ uvedl předseda Komise reprezentace Václav Culka na dotaz Florbal.cz. „V případě reprezentace žen nejsme časovém tlaku, protože další reprezentační sraz je až v létě,“ dodal.

A nakonec není jasno ani na Slovensku, které dosud vedl Michal Jedlička. Ten v rámci propojení obou ženských reprezentací ale figuruje v realizačním týmu pro Polish Cup reprezentací juniorek, tudíž se dá předpokládat, že spolupráce bude pokračovat.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Hubert napsal:

    Rhynera může u kormidla nechat jen florbalový analfabet a diletant a nebo bezcharakterní jedinec. Co z toho je Culka a spol.?

Napsat komentář

*