Vítkovice slaví po další otočce vítězství v Poháru Českého florbalu. Foto: Martin Flousek, Český florbal Vítkovice slaví po další otočce vítězství v Poháru Českého florbalu. Foto: Martin Flousek, Český florbal
18. 1. 2022 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Další obrat žen Vítkovic. Otočily skóre 0:2 a vezou si z Chomutova pohárový triumf po prodloužení

 



Vítkovice uštědřily Chodovu další těžkou porážku. V pohárovém finále v Chomutově dlouho nebyly lepším týmem, přesto v power play patnáct sekund před koncem základní hrací doby srovnaly na 2:2 a utkání mezi těmito dvěma soupeři tak znovu dospělo do nastavení. To rozhodla kapitánka Denisa Ferenčíková a Vítkovice tak zvítězily poměrem 3:2.

První minuty zápasu byly paradoxně na dlouhou dobu tou nejlepší vítkovickou pasáží. Vítkovice začaly aktivně a několikráte ohrozily brankářku Christianovou, například střela Horečkové v páté minutě měla ke gólu blízko. Na druhé straně v sedmé minutě zahrozila Polívková, brankářka Karasová ale byla pozorná. V závěru třetiny měl Chodov výhodu přesilové hry, ale Keprtová v největší šanci přestřelila branku.

Ve druhé třetině byl Chodov lepší a zaslouženě toho využil. První polovinu prostřední třetiny ještě Vítkovice dokázaly odolávat, avšak po deseti minutách otevřela skóre Prontekerová, která nechytatelně tečovala střelu Havlíčkové. Vzápětí brankářka Karasová obdržela dvouminutový trest a druhou přesilovou hru v utkání již Chodov díky Keprtové a jejímu důrazu na brankovišti využil.

Těžko říct, co se dělo v šatně Vítkovic o druhé přestávce, nicméně Ostravanky zařadily ve třetí třetině vyšší rychlostní stupeň. Prvnotní střely Ďuríkové nebo Plankové ještě cíl nenašly, Vítkovice ale nakonec v čase 35:09 snížily díky rychlému útoku Ferenčíkové a měly necelých deset minut na vyrovnání.

Těsně po komerční přestávce se šest minut před koncem řítila na Christianovou Buczek, ale nesrovnala. Vítkovice byly nadále aktivnější, přesto se v jejich hře otevírala také okénka, které ale Chodov nepotrestal.

Necelé tři minuty před koncem si Vítkovice vybraly oddechový čas a zvolily hru v šesti. Upřímně, s Vítkovicemi už to vypadalo velmi zle, power play se jim příliš nevedl, jenže patnáct sekund před koncem dokázala srovnat Husková.

Tak trochu tradičně se tedy finálové utkání mezi těmito soupeři nerozhodlo v základní hrací době. V prodloužení se dlouho nic zajímavého nedělo, ve třetí minutě zaujal průnik Keprtové, po kterém zůstala ležet Planková, V čase č9:41 pak rozhodla táhlou střelou kapitánka Vítkovic Denisa Ferenčíková. Vítkovice tak porazily Chodov v desátém soutěžním utkání v řadě a zvítězily v Poháru Českého florbalu.

Finále Poháru Českého florbalu:

Florbal Chodov – 1. SC Vítkovice 2:3 (0:0, 2:0 a 0:2 – 0:1) po prodl.
Branky: 25. Prontekerová (Havlíčková), 26. Keprtová (Lechnerová) – 36. Ferenčíková (Husková), 45. Husková (Maroszová), 50. Ferenčíková (Ďuríková).


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*