Lukáš Procházka během pohárového finále s Vítkovicemi. Foto: Martin Flousek, Český florbal Lukáš Procházka během pohárového finále s Vítkovicemi. Foto: Martin Flousek, Český florbal
21. 1. 2022 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Necítil jsem obavy, že ztratíme vedení, měli jsme dát třetí gól, hodnotí zklamaný Lukáš Procházka

 



Opět to florbalistkám Chodova nevyšlo. V rámci pohárového finále v Chomutově ztratily proti Vítkovicím další skvěle rozehraný zápas, opět navíc padly v prodloužení. Jejich hlavní trenér Lukáš Procházka po zápase přiznal, že v úterý z týmu necítil, že by měl obavy o výhru, porážka tím pádem bolí o to více.

Chodov vedl 2:0, v jeho prospěch hrál také kratší herní čas, avšak nakonec rozhodly dva zásahy kapitánky Vítkovic Denisy Ferenčíkové, jeden z nich přišel v prodloužení a měl vítězný punc. „Opět se ten zápas strašně špatně hodnotí. Myslím si, že jsme znovu byli připraveni velmi dobře, ačkoliv první třetina byla z naší strany velmi nervózní,“ hodnotil zápas hlavní trenér Chodova Lukáš Procházka.

Druhá třetina naopak Chodovu patřila, možná také proto, že do hry nasazoval jen dvě formace. „Ve druhé třetině jsme se hodně zvedli a ukázali jsme, že ačkoliv nejsme lepší, tak dokážeme s Vítkovicemi hrát vyrovnaně. Mohli jsme se opírat o výbornou Janu Christianovou a osobně jsem věřil, že to dotáhneme. Necítil jsem z týmu obavy, že bychom vedení měli nebo mohli ztratit, o to více ta konečná porážka mrzí,“ smutnil.

Ve třetí třetině totiž Vítkovice zařadily jiný výkonnostní stupeň a pomocí power play došly k vyrovnání. „Upřímně, v bránění power play bych nevytýkal nic. Byla velmi dobře bráněná, byla velmi dlouhá a my jsme byli připraveni. Následně samozřejmě holky chodí níže, jsou unavenější, takže ty balónky do nebezpečného prostoru chodí a bohužel rozhodl vlastně jeden nešťastný odraz na středu, že to tam Vítkovice dotlačily,“ hodnotil výhodu jedné ženy v poli, ke které Vítkovice poprvé sáhly téměř tři minuty před koncem základní hrací doby.

Jaká tedy měla být cesta k vítězství Chodova? „Ale znovu, o power play to nebylo, spíše si myslím, že jsme měli využít třeba jeden brejk za stavu 2:1, který jsme měli. Pokud by tehdy, tedy za stavu 2:1 pro nás gól přišel – a přijít mohl – tak si myslím, že by to soupeře zlomilo,“ zakončil Lukáš Procházka.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*