Šampionát juniorek se odkládá na neurčito. Foto: IFF Šampionát juniorek se odkládá na neurčito. Foto: IFF
25. 1. 2022 Reprezentace juniorek (1) KOMENTÁŘŮ

Potvrzeno IFF: Šampionát juniorek odložen, hrát by se mělo opět v září

 



Nad světovým šampionátem juniorek se dlouho vznášel otazník, nyní to vypadá, že je jasno o jeho odložení. Finská florbalová federace totiž na svém Instagramu informovala o tom, že Mezinárodní florbalové federaci se nepovedlo sehnat náhradního organizátora. Hrát by se mohlo opět v září, tak jako v loňském roce. Ve středu ráno pak informaci potvrdila samotná Mezinárodní florbalová federace. 

Mistrovství světa juniorek se znovu neuskuteční v původním plánovaném termínu. Již delší dobu bylo zřejmé, že šampionát od 4. do 8. května nebude hostit Nový Zéland, v zákulisí se dlouho mluvilo také o tom, že šampionát by pořadatelsky mělo převzít Slovensko, kde se skloňovaly destinace jako Nitra, Košice nebo Michalovce.

Postupem času ale vychladla také slovenská stopa a podle příspěvku Finské florbalové federace na Instagramu se nového organizátora, i s ohledem na pandemii viru COVID-19, najít nepovedlo.

Hrát by nejnověji mělo opět v září, s tím, že se znovu neposunou věkové limity, tudíž pro hráčky se s ohledem na jejich účast vlastně nic nezmění. Právě finské florbalistky budou na tomto šampionátu obhajovat zlaté medaile. „Nyní je jasné, že nebudeme hrát v květnu, naše debata s potenciálním pořadatelem pokračuje a termín turnaje v září 2022 se jeví jako nejvíce pravděpodobný,“ uvedla Sarah Mitchell, manažerka mezinárodních akcí IFF.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Hračky napsal:

    Super že reprezentační úsek o tom není schopen informovat. Pro hráčky docela podstatné info.

Napsat komentář

*