Martin Pražan táhl společně s Patrikem Dóžou Uster do play off. Foto: Swiss Unihockey Martin Pražan táhl společně s Patrikem Dóžou Uster do play off. Foto: Swiss Unihockey
24. 2. 2022 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Skvělí Dóža s Pražanem vytáhli Uster do play off švýcarské ligy! Kisugite se blýskl třemi asistencemi

 



Tak to byla jízda! Druhá polovina sezony vyšla Patriku Dóžovi na výbornou. V posledních čtyřech zápasech zapsal český forvard famózních 14 bodů a po boku s Martinem Pražanem dotáhl Uster do vyřazovací části švýcarské ligy. Základní část ovládl Curych. Jen boj o záchranu čeká na Chur s Danielem Šešulkou a Thun s Janem Řehořem a gólmanem Janem Eckhardtem.

Uster si zkomplikoval boj o vyřazovací část ve 21. kole, kdy v prodloužení padl na půdě Astry Sarnen. Hostům k lepšímu výsledku nepomohly ani čtyři body Martina Pražana a dvě asistence Patrika Dóži. Sarnen, za který letos nastupuje švédský bouřlivák Alexander Rudd, se vyhoupl z poslední příčky NLA a do play down jde z 11. pozice.

Chuť si Dóža a spol. napravili v dalším kole, kdy po přestřelce zdolali aligátory z Malans 11:9. Český útočník byl v tomto utkání k nezastavení. Nejprve natáhl ke střele ze střední vzdálenosti a překvapil brankáře soupeře na bližší tyči. Následně sám zakončil rychlý protiútok další gólovou ránou.

Na začátku třetí části se Dóža o slovo přihlásil pohotovou dorážkou ze vzduchu. O chvíli později při krásné kombinaci naservíroval míček před prázdnou branku spoluhráči Zimmermannovi. Své představení bývalý hráč Tatranu, Chodova či Sparty zakončil trefou do prázdné branky. Celková bilance? 4+2. Dóža se s 31 body stal nejproduktivnějším Čechem v základní části NLA.

Sekundoval mu Martin Pražan, který si z pozice obránce udržoval rovněž solidní formu a nasbíral 25 bodů. Dóža však přitom vinou zranění odehrál jen 14 utkání. V celkové tabulce kanadského bodování mu patří 13. místo. Třetím nejproduktivnějším Čechem byl v základní části Jan Řehoř, ani jeho příspěvek ovšem nepomohl Thunu k posunu z poslední pozice. UHC bude bojovat o záchranu.

Třemi asistencemi se v posledním kole blýskl Martin Kisugite. Bronzový medailista z prosincového šampionátu přispěl k vysoké výhře nad Churem. Köniz vstoupí do play off ze druhé příčky. Třetí skončil Wiler s dalšími českými hráči Radkem Sikorou juniorem a Matyášem Krebner, jenž v premiérové sezoně v NLA zapsal 12 bodů.

Výsledky 21. kola švýcarské ligy:

Floorball Köniz – UHC Thun 7:5 (KISUGITE 1+0 – ŘEHOŘ 2+2)
Grasshopper Club Curych – Waldkirch-St. Gallen 3:7
SV Wiler-Ersigen – HC Rychenberg Winterthur 7:2 (za domácí KREBNER 1+0, SIKORA jr. 1+0)
Tigers Langnau – Zug United 7:5
Ad Astra Sarnen – UHC Uster 8:7 po prodl. (za hosty PRAŽAN 2+2, DÓŽA 0+2)
UHC Alligator Malans – Chur Unihockey 5:4 po prodl.

Výsledky 22. kola švýcarské ligy:

HC Rychenberg Winterthur – Tigers Langnau 5:6
UHC Uster – UHC Alligator Malans 11:9 (DÓŽA 4+2, PRAŽAN 1+0 – VELTŠMÍD 1+1)
Waldkirch-St. Gallen – Ad Astra Sarnen 7:2
Zug United – Grasshopper Club Zürich 7:6
Floorball Köniz – Chur Unihockey 10:4 (KISUGITE 0+3 – ŠEŠULKA 0+1)
UHC Thun – SV Wiler-Ersigen 4:6

Konečná tabulka švýcarské ligy:

Dvojice pro play off:

Zug United – UHC Alligator Malans
Floorball Köniz – Waldkirch-St. Gallen
SV Willer- Ersigen-HC Rychenberg Winterthur
Grasshopper Club Curych – UHC Uster

Dvojice pro play down:

Tigers Langnau – Ad Astra Sarnen
Chru Unihockey – UHC Thun

KANADSKÉ BODOVÁNÍ:

1. Paolo Riedi 43 (25+18) / Grasshopper Club Curych
2. Alexander Hallén 42 (27+15) / Zug United
3. Asla Veteläinen 39 (26+13) / Chur Unihockey
… Patrik Dóža 15+16, Martin Pražan 11+14, Jan Řehoř 5+9, Matyáš Krebner 4+8, Radek Sikora jr. 8+3, Lukáš Veltšmíd 4+4, Martin Kisugite 1+7, Daniel Šešulka 1+7, Josef Pluhař 2+2


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*