25. 2. 2022 Podcasty (0) KOMENTÁŘŮ

Florbal.cz podcast: Věřím Spartě, říká Richter. Liberec bude na vlně, ale stačit to nebude

 



Florbal.cz připravil další díl podcastu. V předvečer začátku bojů v play off Livesport Superligy a Extraligy žen byli hosty moderátora Gustava Ondrejčíka bývalý hráč Tatranu a Sparty, dnes redaktor Florbal.cz Jakub Švejkovský, legendární český florbalista Martin Richter a ženskou Extraligu probral s redaktorem Florbal.cz Michalem Dannhoferem.

V první čtvrtfinálové sérii se utká Mladá Boleslav s Libercem. „Liberec bude na úžasné psychické vlně, trochu jsem s nimi soucítil v minulých letech, nejsem jejich extrémní fanoušek, ale jsem rád, že se tam dostali, navíc přes předkolo, které zvládli. Ale na kvalitu Boleslavi mít nebude,“ predikuje Martin Richter.  „Abychom věděli, kde se pohybujeme, tak je třeba uvést, že Liberec naposledy Mladou Boleslav porazil v září roku 2007,“ dodal Jakub Švejkovský.

Druhý tým po základní části Tatran Střešovice zvolil Black Angels. „Zajímavou otázkou je, jak moc je Tatran závislý na dvojici Němeček – Beneš, kteří převyšují ligu, ale mohou přijít jeden, dva zápasy, kdy jim to nepůjde. Uvidíme, jak to případně ovlivní tým. Každopádně Tatran je obrovský favorit,“ hodnotí bývalý hráč Tatranu Švejkovský.

Vítkovice začnou cestu za obhajobou titulu proti Chodovu. „Nečitelná série, ale Vítkovice časují formu, jsou dobře naladěny, třeba výhrou v derby,“ přemítá Švejkovský. „Pavel Brus se netají tím, že základní část je přípravou na play off, je možné, že občas podřídí naučení se nějaké věci bodovému zisku,“ hodnotí Martin Richter.

Poslední sérií bude souboj Bohemians se Spartou. „Je potřeba, aby Bohemka hrála týmově a semknutě. Věřím ale více Spartě,“ říká Martin Richter.

V Extralize žen se pak utkají Vítkovice s Olomoucí, Chodov s Panthers, FBC Ostrava nastoupí proti Bohemians a Tatran Střešovice vyzve Start98. „Myslím si, že v rámci série žádný tým z TOP 4 není přímo ohrožen nepostupem. Pokud se někde dočkáme zápasů číslo 17 nebo 18, tak nejpravděpodobněji vypadá série FBC s Bohemians, kde věřím, že hráčky Bohemians jsou schopné dovést zápas třeba do prodloužení, pokud podají maximální výkon a tam už se může stát cokoliv,“ zhodnotil Michal Dannhofer.

I. část – 0:00
Shrnutí základní části Livesport Superligy
II. část – 6:30
Jak budou vypadat čtvrtfinálové série?
III. část – 47:20
Extraliga žen před play off


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*