Falun porazil svého soupeře poměrem 27:3. Foto: Facebook IBF Faulun
3. 3. 2022 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Rekordní Falun. Galante zapsal 12 bodů, Djurgårdens padl 3:27. Udělali jsme maximum, omlouvá se útočník

 



Švédská florbalová veřejnost žije šíleným zápasem a historickými zápisy. Falun totiž včera dokázal porazit Djurgårdens poměrem 27:3, což je nejvyšší výhra v historii švédské nejvyšší soutěže, navíc ještě nikdy nedal vítězný tým tolik branek. Samostatnou kapitolou je počin Alexandera Galante Carlströma – fenomenální florbalista nastřílel deset branek a na další dvě stačil přihrát.

První Falun se včera postavil poslednímu celku Djurgårdens a už od začátku bylo jasné, že tohle nebude standardní utkání. „Falun avizoval, že se požene za rekordy a bylo to vidět. Nastoupili v prvním střídání a už nepolevili,“ hodnotil pak utkání útočník Djurgårdens Viktor Juote, který si v zápase připsal branku a asistenci pro server innebandymagazinet.se.

Dvanáct statečných zažilo na palubovce skutečně těžkou směnu, vždyť nejdelší časový úsek bez inkasované branky činil 8 minut a 35 sekund. Po utkání se pak sociální sítě zaplnily tvrdou kritikou nešťastného týmu. „Fanouškům rozumím a rozhodně na ten výsledek nejsem hrdý. Ale mohu je ujistit, že jsme udělali maximum,“ omlouvá se Juote. Jen sestřih všech brankových situací má na YouTube přes 6(!) minut.

Samostatnou kapitolou je výkon Alexandera Galante Carlströma. Ten se stal prvním hráčem, který v superligovém zápase vstřelil deset branek a získal dvanáct bodů. V kanadském bodování se během jednoho utkání posunul ze šestého místa na první, rázem má šestibodový náskok na Simona Palména a ve Švédsku už spekulují nad tím, co by ještě tento florbalový kouzelník mohl překonat.

Byl to vskutku neobyčejný večer, a to nejen pro 679 diváků v Guide Aréně.

 

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*