Filip Forman opět přivede své spoluhráče do bitvy jako kapitán. Foto: Matyáš Klápa Filip Forman opět přivede své spoluhráče do bitvy jako kapitán. Foto: Matyáš Klápa
7. 3. 2022 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Nová repre! Po vzoru seveřanů budeme mít minimálně rok výběr U23, který zatím zaštítí Berka

 



Český florbal oznámil vznik nového reprezentačního výběru. Minimálně rok bude v rámci pilotního projektu fungovat reprezentace mužů do 23 let, tedy U23. Pokud se projekt osvědčí, počítá se s vlastním trenérským vedením, úvodní rok projektu zaštítí nový hlavní trenér reprezentace mužů Jaroslav Berka. V úvodní nominaci je 30 jmen.

Cílem Českého florbalu bylo vytvořit určitý mezistupeň mezi mužskou a juniorskou reprezentací. „Chceme, aby se talentovaní hráči zlepšovali a pracovali co nejefektivněji i ve chvíli, kdy ještě výkonnostně na seniorskou reprezentaci nedosahují. Po letech strávených v mládežnických výběrech a reprezentaci U19 najedou ztrácí možnost potkávat se s nejlepšími hráči napříč kluby. Právě k tomu, aby jim tato konfrontace nechyběla, bude sloužit výběr hráčů do 23 let. Do něj jsme zařadili mladé hráče, kteří mají perspektivu v budoucnu působit v mužském A týmu,“ vysvětluje ředitelka úseku reprezentace a mezinárodního rozvoje Zuzana Svobodová.

Projekt zatím zaštítí Jaroslav Berka a jeho realizační tým, do budoucna se počítá s vlastním realizačním týmem, rozhodne se po vyhodnocení ročního pilotního projektu. „V tomto roce proběhnou dva kempy společně s mužskou reprezentací, čímž chceme minimalizovat zátěž pro kluby, a zároveň mít možnost hrát modelová utkání. Jinak ale na jednom místě budou dvě zcela odlišná družstva s vlastní nominací a lehce odlišným programem. V plánu máme také průběžné testování hráčů,” uvedl v tiskovém prohlášení Jaroslav Berka.

V pilotním kádru je 30 jmen, dostalo se celkem na 23 mistrů světa z Halifaxu nebo Brna, respektive Filipa Formana a Matěje Havlase, kteří mají obě zlata. Osm hráčů má doma bronz z mužského šampionátu v Helsinkách. Mezi dalšími jmény nechybí například Rostislav Gattnar, Michal Sládek nebo Adam Šmíd.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*