Malmö společně s Terezou Urbánkovou a Denisou Kotzurovou útočí na postup. Foto: Flickr Malmö FBC
7. 3. 2022 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Klíčový „český“ souboj pro Malmö, Mora je po prohře s Lundem krok od sestupu

 



Klíčový český souboj o postup do play off švédské ženské nejvyšší soutěže mezi Täby a Malmö dopadl lépe pro růžové barvy Terezy Urbánkové s Denisou Kotzurovou. Malmö zvítězilo 5:4 a na osmý Karlstad ztrácí jediný bod. Täby Lenky Remešové je o další tři body vzadu, navíc má velmi těžký los.

Byl to klasický zápas „o šest bodů“, lépe se povedl domácímu Malmö. To sice rychle prohrávalo 0:2, také díky branky slovenské útočnice Michaely Šponiarové, ale čtyřmi góly v řadě dokázalo utkání otočit, a i přes další asistenci Šponiarové jej dovedlo do vítězného konce.

Malmö tak nyní na osmý Karlstad ztrácí jeden bod, v posledním kole se navíc oba týmy utkají ve vzájemném souboji a Malmö bude mít výhodu domácího prostředí. Täby naopak ztrácí čtyři body a před sebou těžký dvojzápas proti Pixbu a Endre.

Ve zcela opačné situaci je pak KAIS Mora. Slavný klub si sice ústy prezidenta Anderse Forsberga sestup nepřipouštěl, jenže vůbec nezvládl klíčový zápas s Lundem, na který po prohře 2:6 ztrácí 4 body a ještě má horší skóre.

Do konce ročníku chybí Moře odehrát tři zápasy, Lundu dva. Jako absolutní povinnost se nyní pro jeví zisk tří bodů proti poslednímu Jonkopingu, který za ostatními zaostává a v celé soutěži zatím vyhrál jen dva zápasy. Následně musí porazit také Malmö, protože poslední utkání proti Pixbu bude extrémně složité.

Naproti tomu Lund bude hrát se třetím Rönnby, ale také s Täby, které dokázal v prvním vzájemném utkání porazit v prodloužení.

Dojde skutečně k pádu velké značky? Švédové v případě nejvyšších soutěží play down neznají, poslední dva týmy dostávají po konci základní části jednosměrný lístek „Allsvenskan.“


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*