Michal Jedlička v play off dělí čas mezi týmy žen a mužů. Foto: Flickr FbŠ Bohemians
10. 3. 2022 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Jedlička: Sparta s Ostravou jsou zkušenější, ale nevzdáme se. Věřím ve dva postupy, zázraky se dějí

 



Michal Jedlička je znovu všude. Trenér Bohemians v play off dělí svůj čas mezi superligový tým, se kterým bojuje se Spartou, a také ženský tým, kterému v této sezoně pomáhá a který se vzepjal ke dvěma porážkám Ostravy, proto bude tato série v pátek pokračovat. Florbal.cz přiznal, že nadále věří ve dva postupy do semifinále.

O Jedličkovi se ví, že florbalem žije 24 hodin denně, sedm dní v týdnu, přesto i pro něj je play off náročné. „Je to trochu náročnější než v průběhu normální sezony, ale prostě se florbalu věnuji ještě o chloupek více. Je tady cestování, jako teď do Ostravy. Naštěstí hrajeme se Spartou, takže vlastně doma, což je v pohodě. Každé vítězství Tě nabije energií, takže se těším na další zápasy a doufám, že se nám bude dařit tak, jako nyní,“ popisoval ve středu večer poté, co ženy Bohemians snížily sérii s FBC Ostrava na 2:3.

O zápas hůře jsou na tom muži Bohemians, kteří se Spartou prohrávají 1:3, a také se pokoušejí otočit ze stavu 0:3. „Jednoznačně je rozdíl ve zkušenostech a v nějaké zodpovědnosti. Dostáváme strašně laciné góly, a naopak na naše góly se hrozně nadřeme. Sparta na druhou stranu hraje tak, jak má. Hraje v play off módu, má perfektní koncentraci. Každý se soustředí a minimalizovali chyby, hraje se proti nim hrozně těžko. Musíme se odrazit od úterního zápasu a oplatit jim ostrost stejnou mincí,“ plánuje Jedlička.

Jen pro představu: pátý zápas série se Spartou se hrál v úterý ve 20:15, o 21 hodin a 45 minut později začal duel s FBC Ostrava a za další necelý den hrají muži Bohemians opět se Spartou – již ve čtvrtek od 18:30.

Ukazuje se, že muži Bohemians jsou vlastně novým týmem, který sbírá zkušenosti? „Určitě, protože v základní části nejsou zápasy s těžkými soupeři tak na krev, jako nyní v play off. To znamená, že kluci nabírají zkušenosti, ale nabírají je pomalu, nejde to hned. Máme šest hráčů, kteří play off nikdy nehráli, pak samozřejmě máme nějaké zkušené hráče, kteří loni nehráli play off a nyní hrají. Ale myslím si, že se pomalu zlepšujeme, první dva zápasy byly hrozně vyrovnané a mohly se klidně překlopit i na naši stranu, nicméně prohráváme 1:3. Je dobře, že to kluci zažívají, proto se posouvají vpřed. Je taková sportovní pravda, že pokud chceš něco vyhrát, tak si to musíš zažít a je dobře, že kluci tyto zkušenosti sbírají,“ říká Michal Jedlička.

Při sledování souboje mezi FBC a Bohemians se na povrch dere vzpomínka na famózní otočku Ostravy, která je dosud jediným týmem, jenž dokázal otočit sérii ze stavu 0:3 na zápasy. „Přesně, pamatuju si to, vždyť jsem byl tehdy na střídačce. Ten pocit znám, jsou to sice čtyři roky, ale okamžitě, jak jsme vyhráli ten první zápas, tak to holky vytáhly, máme tři, které si to pamatují. Zrovna teď jsme v šatně říkali, že ten pocit, kdy se Vám série otáčí není příjemný. Teď je to 3:2, další zápas se bude hrát u nás, bude tam cesta a bude to těžký zápas, budeme to chtít otočit a vrátit se tady,“ velí populární trenér.

V pátém zápase předvedly jeho svěřenkyně soustředěný výkon, ačkoliv do série šly jako outsider. „Určitě. První zápasy tady v Ostravě ukázaly, o čem play off a já musím říct, že se postupně zlepšujeme. V pátém zápase jsem byl až překvapený, jak velmi slušně jsme hráli, dobře jsme bránili, byli jsme nebezpeční v protiútocích, dali jsme dost gólů, to se nám nedařilo na začátku. Teď se to změnilo, dáváme góly a holky jdou psychicky nahoru,“ pochvaluje si.

Vnímá také přístup soupeře. „Na druhou stranu na Ostravě už bylo vidět, že taková lehkost na florbalkách, kterou prezentovaly v těch úvodních dvou zápasech tady jim trošku mizí a nervozita se jim tam vkrádá. Tam jsi dobře říkal, že my jsme měli dobrý vstup do zápasu, rychle vedli 2:0 a Ostrava vlastně celý zápas dotahovala, to prostě také není vůbec lehké a příjemné,“ hodnotí.

Michal Jedlička navíc ukázal, že se nebojí netradičních řešení, pamětníci si jistě vzpomenou na šestý duel zmíněné série s FBC Ostrava, kdy právě na ČPP Aréně nastoupily florbalistky Bohemians do třetí třetiny bez brankářky a následně hrály power play vždy, kdy to bylo jen trochu možné. „Samozřejmě, jsme připravení na různé scénáře, kdyby se nedařilo. Ale je to vlastně stejné jako u mužů. Tým je hrozně mladý a nezkušený, Ostrava je zkušenější. Mluvím teď o speciálních situacích a hře s míčkem, na tu potřebujete zkušenosti. Obranu, tu si vždycky můžete jakž takž postavit, ale hra s míčkem je jiná, tam se musíš naučit hrát pod tlakem, třeba. Ale holky se zlepšují a teď už to bylo slušné,“ hodnotí předvedenou hru.

Nadále míří na oba postupy. „Samozřejmě věřím, oba týmy ukázaly, že se nevzdají. Jdeme zápas od zápasu, sbíráme zkušenosti. Byl bych moc šťastný, kdyby se nám to podařilo. Byl by to takový zázrak, ale zázraky se dějí,“ usmál se Michal Jedlička.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*