Milan Garčar položil základ vítězných nájezdů. Foto: ACEMA Sparta Praha Milan Garčar položil základ vítězných nájezdů. Foto: ACEMA Sparta Praha
12. 3. 2022 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Matadoři Garčar s Křenkem rozhodli nájezdy a poslali Spartu do semifinále Superligy

 



Je rozhodnuto. Čtvrtými semifinalisty se stali florbalisté Sparty Praha. Šestý zápas s Bohemians dospěl až k samostatným nájezdům, které pro Spartu rozhodli dva obránci-matadoři: kapitán Milan Garčar a Radim Křenek. Na straně klokanů uspěl v nájezdech pouze Filip Forman.

Pro Bohemians se jednalo o třetí zápas o přežití v řadě a opět začal pro zelenobílý tým dobře: Koširovo vyloučení potrestal na začátku šesté minuty Buršík. Na další gól se muselo čekat do šestnácté minuty, kdy se role obrátily: Rodova vyloučení využil Ujhelyi a stanovil tak skóre po první třetině na 1:1.

Nástup do prostřední části měla Sparta lepší a ve 24. minutě vedla díky Kolstrunkovi. Zhruba v té době se obraz hry proměnil na taktické šachy, bylo očividné, že ani jeden tým nechce inkasovat. Bohemians ustáli zbytečné oslabení ze strany Kryštofa Krbce, který ukopl míček rozehrávajícímu Juhovi a v 39. minutě vyrovnal Buršík.

Ve třetí třetině se pokračovalo v taktickém rázu utkání a ve 54. minutě se radovala opět Sparta, zásluhou Bartoše, necelé tři minuty před koncem základní hrací doby ale srovnal v power play Filip Forman.

V prodloužení měli opticky více ze hry hráči Bohemians, avšak branka nepadla a o osudu šestého zápasu musely rozhodnout nájezdy.

Ondřeji Kašpárkovi se na lavičce Sparty vyplatila sázka na veterány: první nájezd proměnil kapitán Milan Garčar, ve třetí sérii se pak prosadil Radim Křenek. Martin Beneš naopak postupně vychytal Tomča, Gajdoše, Maliče i Buršíka, který nastoupil i se zraněním, krátký byl jen na Filipa Formana.

Sparta tak v celé sérii zvítězila 4:2 a doplnila semifinálovou trojici Mladá Boleslav, Tatran Střešovice a Vítkovice. Semifinálová volba Mladé Boleslavi proběhne v neděli ve 20:00 hodin.

„Náročný závěr to byl hodně, ukázala se naše síla a morál, to nás těší. Nájezd jsem měl připravený, chtěl jsem ale počkat na pohyb gólmana. Jsem rád, že jsem proměnil, protože se mi to jednou v sezoně nepodařilo,“ ulevilo se v rozhovoru pro Českou televizi Radimu Křenkovi.

„Srazili jsme se se spoluhráčem, když jsme šli střídat, snad to bude v pořádku. Při nájezdu mě to neomezovalo, vlastně jsem jej provedl tak, jak jsem chtěl, jenže jsem nedostatečně zvedl míček,“ litoval pak Jakub Buršík.

Výsledek 6. zápasů čtvrtfinále Livesport Superligy:

FbŠ Bohemians – Sparta Praha 3:4 (1:1, 1:1, 1:1 – 0:0) po sam. náj.
Branky: 6. Buršík (Šebek), 39. Buršík (Růžek), 58. F. Forman (Buršík) – 16. Ujhelyi (Zouzal), 24. Kolstrunk (Křenek), 54. Bartoš (Zouzal), rozh. náj. Křenek


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*