KAIS Mora čeká minimálně jeden ročník v Allsvenskan. Foto: Nisse Nilsson KAIS Mora čeká minimálně jeden ročník v Allsvenskan. Foto: Nisse Nilsson
20. 3. 2022 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Smířená Mora. Respekt hráčkám, dělaly, co mohly, říká trenér. Věří v návrat silnějšího týmu

 



KAIS Mora musí spolknout pořádně hořkou pilulku v podobě sestupu do Allsvenskan. Razantně obměněný tým odehrál především první polovinu sezony poměrně špatně a v posledním kole se zpečetil jeho osud poté, co Lund porazil Täby 8:6, zatímco Mora podlehla Pixbu 1:9. Trenér Lars-Olov Olsson. „Dělaly co mohly,“ řekl serveru Innebandymagazinet.se.

„Je to těžké, získali jsme o něco více bodů, než jsme počítali, že bude stačit k přežití. Nicméně v sobotu proti Pixbu jsme sezonu neprohráli, byť to může znít jako že jsme tady dostali poslední hřebíček do rakve. Pixbo je nejlepší tým soutěže, tabulka v tomto ohledu nelže. Mluvím ale o určitém množství zápasů, které měly dopadnout jinak,“ řekl chvíli po utkání proti Pixbu asistent hlavního trenéra Lars-Olov Olsson.

Situace byla před posledním kolem zřejmá, Moře k udržení stačilo, aby Lund neporazil Täby, což se nakonec nestalo a tým, ve kterém v průběhu české covidové přestávky působily Michaela Mlejnková s Denisou Kotzurovou, zvítězil 8:6, když se dokázal dostat ze stavu 0:2 po první třetině. „To mě nepřekvapilo, popravdě jsem se spíše divil, že Täby vedlo po první třetině 2:0. Řeknu to takto, je jasné, že Täby necestovalo k venkovnímu zápasu, aby se nechalo přejet a vlastně se na ten zápas vysralo. Je nějaká elementární sportovní pýcha, která Vám to nedovolí. Zápas jsem neviděl, nebudu ho hodnotit. Ale je jasné, že v momentě, kdy věci nejdou úplně Vašim směrem, tak je to pak hodně těžké, se motivovat. Věděli jsme, že potřebujeme jejich pomoc, ale dokážu pochopit, že pokud třeba Lund vyrovnal, tak to trochu sebralo Täby kyslík,“ použil přirovnání hodné trenéra Bohemians Michala Jedličky a jeho pověstného „docházení benzínu.“

Olsson ale přesto poděkoval celému týmu. „Především jsme ztratili celý tým, který ještě před dvěma lety bojoval o zlato. To není něco, co nahradíte mrknutím oka. Veškerý kredit ale patří našim hráčkám. Z pohledu podmínek, v jakých jsme pracovali, to byla velmi dobrá sezona. Ani nespočítám, kolik jsme měli nováčků, je třeba říct, že některé hráčky přišly z Allsvenkan, kde nemohly v minulé sezoně hrát, některé přišly z dívčího florbalu. Znovu, patří jim veškerý kredit. Dělaly, co mohly. Měli jsme kalkulaci, že nám bude stačit 21 bodů, nakonec máme 24 a stejně padáme. To už je pak těžké,“ krčí rameny.

V mysli už ale má návrat do SSL. „Může se to stát každému, teď to postihlo nás. Ale pevně věřím tomu, že se tým vrátí silnější, celá organizace pro to udělá všechno. Musíme zatnout pěsti a ukázat, že chceme postoupit zpět,“ uzavřel Lars-Olov Olsson rozhovor pro Innebandymagazinet.se.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*