Viktor Kopecký byl suverénně nejproduktivnějším hráčem SKV v letošní sezoně. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady Viktor Kopecký byl suverénně nejproduktivnějším hráčem SKV v letošní sezoně. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady
23. 3. 2022 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Kopecký rozšíří řady českých hráčů ve Švýcarsku. Z Vinohrad míří do Thunu!

 



Do posledních dvou zápasů nemohl střelec Viktor Kopecký zasáhnout kvůli disciplinárnímu trestu. Pouze z tribuny tak držel palce spoluhráčům, kteří nakonec vybojovali záchranu v Livesport Superlize. I šikovný forvard na ní ovšem má lví podíl. V základní části byl tahounem mužstva a nasbíral 47 bodů. V play down přidal dalších pět branek a byl suverénně nejlepším kanonýrem SKV. Teď se s vinohradským klubem loučí a míří do švýcarského Thunu.

Vinohradští vybojovali triumfem v 1. kole play down záchranu v Livesport Superlize. Především v základní části si ale prošli náročnými pasážemi. „Sezona se těžko hodnotí nějak obecně, byly v ní období, ve kterých se nám dařilo a kdy jsme dokázali hrát dobré zápasy i s lepšími týmy, ale zároveň jsme v ní prožili i období ostudné a katastrofální,“ řekl nejproduktivnější hráč Vinohrad na rovinu.

„Pozitivně se dá samozřejmě hodnotit play down s Pardubicemi. Tam jsme byli dobře připravení, myslím, že lépe než soupeř, a zaslouženě jsme vyhráli. Měl jsem pocit, že v sérii taháme za delší konec provazu, i když jsem to před jejím začátkem úplně neočekával. Přiznám se, že Pardubice jsem chtěl ze všech týmů, které byly na ‚výběr‘, úplně nejméně,“ ohlédl se Kopecký za střetem s Východočechy.

Pražané nakonec sérii ovládli 4:2 na zápasy. Ve čtvrtém utkání obdržel Kopecký za svůj faul pětiminutový trest a dodatečně byl potrestán také disciplinární komisí. Ta Kopeckému vyměřila trest, jenž mu znemožňoval do zbylého průběhu 1. kola zasáhnout. „Nebylo to snadné. Hrozné bylo hlavně vědomí toho, že jsme kvůli mně ztratili klíčové čtvrté utkání, které nás mělo dostat do vedení 3:1 na zápasy. Pardubice během mého vyloučení vstřelily pět branek a úplně zápas převrátily,“ připomněl krušné chvilky.

Kopecký nasázel v součtu se základní částí i play down 28 gólů. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady

Kopecký nasázel v součtu se základní částí i play down 28 gólů. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady

V pátém střetnutí na půdě Východočechů a v šestém utkání na domácím hřišti už pouze sledoval své parťáky z hlediště a držel palce. „Následné dva duely z tribuny byly samozřejmě nepříjemné a hodně jsem je prožíval. Ale jak hráči, tak celý realizák odvedli perfektní práci a zvládli to. Mám z toho velikou radost!“ neskrýval potěšení. „Byla to obrovská úleva, zápasy play down nejsou žádná velká zábava a jsem rád, že jsme nemuseli do další série,“ přiznal.

Teď před vysokým forvardem stojí další životní výzva – uspět v zahraničí, konkrétně v UHC Thun. „S přítelkyní jsme věděli, že si chceme zkusit život v zahraničí. Původně nebyl úplně plán spojit to s florbalem a přemýšleli jsme spíše o jiných destinacích, ale následně se naskytla tato příležitost přes Honzu Řehoře, který v Thunu působí, a přišlo nám to jako fajn varianta,“ popsal okolnosti svého přesunu do Švýcarska.

„Těším se, že to bude nová životní zkušenost v krásném městě. Jsem také samozřejmě zvědavý, jaké to bude po stránce florbalové. Zatím tedy nevím, jestli budeme hrát NLA nebo NLB. Ať už tak, nebo tak, to bude dobré,“ přidal podrobnosti k transferu.


Autor: tisková zpráva klubu



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*