Židenice sestupují z Extraligy žen. Foto: Flickr Florbal Židenice
29. 3. 2022 Extraliga žen (4) KOMENTÁŘŮ

Sestup po 14 sezonách. Židenice v Extralize žen končí, nepomohl jim ani návrat legendy Dernerové

 



Florbalistky Židenic sestupují z nejvyšší ženské soutěže. Ve druhém kole play down totiž podlehly celkově 1:4 na zápasy soupeřkám z Bullodgs Brno. Z nejvyšší soutěží se tak loučí po 14 sezonách, nepomohl jim ani návrat legendární útočnice Andrey Dernerové.

Když v létě v Židenicích oznámili masivní přestavbu kádru, jistě nečekali, že by sezona mohla skončit sestupem. Den před prvním utkáním sice přišly rovněž o plánovanou brankářskou jedničku Lenku Remešovou, která se vydala do Täby, avšak ani poté se s Židenicemi nepočítalo do přímých bojů o záchranu.

Jenže realita byla jiná, Židenicím sezona vůbec nevyšla. V základní části vyhrály pouhé čtyři zápasy, paradoxně dvakrát porazily právě Bullodgs Brno. Nicméně na více než na 11. pozici to svěřenkyním Jaroslava Čížka nestačilo.

Když k tomu připočteme vzepnutí, které Bullodgs v posledních týdnech prožívají, tak se rázem daly od brněnské série 2. kola čekat různé věci. Židenice sice vyhrály 3:2 první duel, jenže následovaly dvě porážky 3:6, poté extrémně nepovedený čtvrtý duel, který skončil výhrou Bullodgs 16:2 a úterní dopadl další porážkou 3:6.

Židenice se tak s nejvyšší soutěží loučí po 14 letech, ironií osudu je, že jako vítězky 1. ligy žen vystřídaly tehdy před sezonou 2008/2009 právě Bullodgs Brno.

Buldočkám ale sezona také nekončí, svou extraligovou příslušnost budou muset hájit v baráži s poraženým týmem z finále 1. ligy žen. Finálová série hraná na dvě vítězná utkání mezi Libercem a BLACK ANGELS startuje o tomto víkendu, případnou výhodu dvou zápasů v domácím prostředí bude mít Liberec.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Zdenka napsal:

    Co médii opěvovaná Prouzová zasela, to Židenice teď sklízí. Nedá se nic dělat, bude to obměna se vším všudy. Max do dvou let jsou zpět.

  • Brno napsal:

    Den, který se zapíše do historie brněnského florbalu. Hattrick a Židenice během pár hodin spadnou z nejvyšších soutěží. Jestli ono se tam nedělá něco špatně.

  • Tomas napsal:

    Do dvou let? Bez mladeze? Ale jdete

Napsat komentář

*