Foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav Bojovat se bude o každý centimetr hřiště. Foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav
8. 4. 2022 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Tatran vs. Boleslav: Návrat na trůn po sedmi letech nebo první obhajoba?

 



V sobotu 9. dobna se v O2 aréně odehraje vrchol české nejvyšší florbalové soutěže, tedy superfinále. V něm nastoupí popáté v řadě Mladá Boleslav, která bude čelit Tatrau Střešovice, historicky nejúspěšnějšímu klubu v Česku. Tatran Střešovice. Střešovičtí se vracejí do boje o titul po sedmi letech, v roce 2015 vyhráli právě nad Mladou Boleslaví.

Tatran svůj návrat mezi elitní dva týmy započal ve čtvrtfinálové sérii proti Black Angels. V té nedal týmu ze severu Prahy žádnou šanci a ukončil ji v nejkratší možné době 4:0 na zápasy. V semifinálové sérii na Střešovické čekal loňský účastník superfinále, 1. SC Vítkovice. Tato série zaujala hlavně kvůli počáteční extrémní dominanci Tatranu, jenž dokázal vyhrát úvodní tři zápasy s gólovým skóre 17:6.

Vítkovice se sice v druhém domácím zápase zmohly na vydřenou výhru v prodloužení, v pátém zápase ovšem Tatran zpečetil svůj návrat do superfinále. „Věřili jsme nějaké své cestě, i když to před dvěma třemi roky nevypadalo úplně dobře. Je dobré, že jsme se dostali zpátky mezi nejlepší týmy a máme možnost bojovat v superfinále,“ těší trenéra Střešovic Milana Fridricha.

Ondřej Němeček a Milan Fridrich na tiskové konferenci před superfinále 2022. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Ondřej Němeček a Milan Fridrich na tiskové konferenci před superfinále 2022. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Mladá Boleslav se v superfinále nachází již pátým rokem za sebou. Ve čtvrtfinále narazila na FBC Liberec. Z výsledkového hlediska měla série relativně hladký průběh a Mladá Boleslav nepustila Severočechy k žádnému bodu. Ti ale suverénovi posledních let v některých pasážích dost zatápěli. V semifinále potkali svěřenci Petra Novotného pražskou Spartu. V tomto souboji se jednalo o velice vyrovnaná utkání, zejména zkušenosti a větší kvalita strhly kormidlo na stranu Mladoboleslavských v poměru 4:2 na zápasy.

„Snad pět nebo šest let jsme v sérii neztratili jediný zápas, a to nám popravdě úplně neprospívalo směrem k tomu rozuzlení sezony. Teď jsme se Spartou prohráli dva zápasy a donutilo nás to některé věci nastavit v týmu jinak a trochu zareagovat na situaci. Pro mě to byla nová zkušenost, která nás připravila na superfinále,“ uvedl k těžké sérii se Spartou kouč Boleslavi Petr Novotný.

Milan Tomašík s Petrem Novotným před superfinálovým duelem. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Milan Tomašík s Petrem Novotným před superfinálovým duelem. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Milan Tomašík zažil vítězné utkání o titul v roce 2018, kdy dokonce v prodloužení rozhodl o premiérovém titulu pro Mladou Boleslav. „Když se člověk účastní takových zápasů, které jsou jedno za rok, a ještě má to štěstí, že je u rozhodující branky, tak jsou pocity skvělé. I teď když ještě vidím nějaký highlight, zpětně se to ve mně probudí,“ přiznala opora Středočechů.

Za zmínku rozhodně ještě stojí trenér Tatranu Střešovice Milan Fridrich, který v roce 2015 byl ještě součástí hráčského kádru Střešovic a ve zmíněném roce napomohl k výhře červenočerných proměněným nájezdem. Půjde tedy o velice symbolický návrat do O2 arény. „Zkušenost je to nepřenositelná, kluci se s atmosférou superfinále budou muset popasovat sami. Řada z nich si ale prošla něčím podobným,“ přiznal fantom boje o titul.

Podaří se mu vrátit Tatran zpátky na vrchol, tentokrát z pozice kouče? Anebo Mladá Boleslav poprvé v historii obhájí mistrovský titul. Odpověď se dozvíme v sobotu kolem sedmé hodiny večer.


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*