Jakub Robenek s dcerou Miou po Superfinále. Foto: Flickr Český florbal
9. 4. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Šťastný kouč Robenek: Museli jsme projít vývojem, titul si zasloužíme. Patří i divákům

 



Jakub Robenek dovedl ženy FBC Ostrava na vrchol. U nově sestaveného týmu začal v 1. lize žen, v sobotu pak v O2 Aréně vyválčil v Superfinále zlaté medaile z Extraligy žen poté, co jeho svěřenkyně porazily ve svém premiérovém Superfinále Chodov 4:2. Podle ostravského kouče musel jeho tým a on sám projít určitým vývojem.

Pár minut po utkání na něm v mix zóně byla vidět velká radost. Obrovské štěstí. Říká se to vždycky, ale ono to nejde popsat aktuálně. Strašně moc si to užíváme. Je to obrovská odměna pro celý klub. Myslím si, že i po těch historických prohrách chlapů před několika lety je to obrovská odměna i pro vedení za to, co v Ostravě vybudovali, co máme za zázemí a podmínky. Teď konečně sportovní odměna. Já jsem teď aktuálně asi vic šťastný za lidi kolem sebe než za sebe samotného,“ popisoval své pocity.

Jeho tým přitom odehrál velmi dobrý zápas, většinu času byl lepší než soupeř. „Byl jsem pozitivně překvapený, jak jsme do zápasu vstoupili sebevědomě, byli jsme lepší a připadalo mi, že jsme měli menší strach než Chodov. Ten gól nás asi srazil víc, než bychom chtěli. Vypadli jsme z toho, ale celkově jsme byli nebezpeční a měli jsme víc šancí za první dvě třetiny. Říkali jsme si v šatně, že budeme trpěliví a svojí hrou si pro to půjdme a jakkoliv to dneska urveme,“ prozradil část taktického plánu.

Jako klíčový viděl zásah Michaely Mlejnkové na 3:1. „Myslím si, že ano. Paradoxně jsme z toho pak na chvíli vypadli, Chodov začal v posledních minutách druhé třetiny hodně tlačit a přeneslo se to i do té třetí třetiny. Bylo tam vidět, že jsme v superfinále poprvé. Byť jsme si říkali, že budeme aktivní a sebevědomí a chceme hrát s balonem, tak to asi přijít muselo. Prostě jsme to ubojovali, vydřeli, měli jsme asi zase hromadu štěstí, ale štětí přeje připraveným a za celou tu sezonu a že jsme Vítkovice porazili 4:0, si to prostě zasloužíme. Je jedno, kdo byl lepší nebo horší, titul je doma,“ hlásil.

Bez branky na 3:1 by se prý hrálo FBC mnohem hůře. „Zaplaťpánbůh, že jsme dali gól na 3:1, protože nevím, jestli bychom to o ten jeden gól přežili, což Choodv dokázal snížit na rozdíl jedné branky a pak jsme to pojistil golem do prázdné už chvíli před koncem,“ říkal.

Podobně jako proti Vítkovicím, také v Superfinále se FBC mohlo spolehnout na masivní diváckou podporu. „Je to krása. Je to super. Já jsem byl překvapený, kolik tady bylo lidí. Obrovské poděkování pro ty naše lidi, protože za námi přijeli už na hotel a udělali tam super atmosféru, kde holky asi byly víc nervózní než tady v hale. I to nám pomohlo se s tím srovnat ještě nějakou hodinu před příchodem do haly a strašně moc nám pomohli v sérii s Vítkovicemi. Patří jim obrovské poděkování a velká část titulu jde za nimi,“ smekl klobouk.

Robenek přitom začínal před nějakými deseti lety u nově sestaveného týmu v 1. lize žen. Věřil už tehdy v extraligový titul? „Asi ano, věřil jsem tomu. Šli jsme tomu postupnými krůčky naproti, například jsme vybudovali skvělé zázemí okolo haly, které nám nyní pomáhá. Myslel jsem si v minulých letech, že už by to mohlo přijít, ale asi to tak mělo být, tým i já jsme museli projít určitým vývojem. Myslím si, že lidé, kteří florbalu rozumí, a žel jich v Česku mnoho není, tak musí vidět, že za to, co jsme letos odvedli si titul zasloužíme,“ uzavřel spokojený trenér.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*