Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
15. 4. 2022 Ženský florbal - Zahraničí (2) KOMENTÁŘŮ

Finále pro Krupnovou s Ratajovou. Pixbo porazilo Endre 3:1 na zápasy a čeká na finálové soupeřky

 



Florbalistky Pixba zopakují účast ve švédském Superfinále. Po páteční výhře 8:4 na hřišti Endre totiž vyhrály semifinálovou sérii 3:1 na zápasy. Postup tak slaví také české florbalistky Eliška Krupnová s Denisou Ratajovou, o druhém finalistovi se rozhodne mezi Rönnby a Thorengruppenem.

Endre prožilo strastiplnou cestu do semifinále, když dokázalo otočit čtvrtfinálovou sérii proti Falunu ze stavu 0:2 na zápasy, Pixbo naopak ve čtvrtfinále nezaváhalo proti Nacke Wallenstam.

První utkání série skončilo výhrou tehdy domácího Pixba 8:5, druhý zápas vyhrálo Endre na domácí palubovce 5:4, stejným výsledkem pak Pixbo zvítězilo ve třetím utkání a páteční čtvrtý zápas skončil výhrou Pixba 8:4.

V průběhu celé série zatížila Eliška Krupnová Endre osmi gólovými zásahy, ve čtvrtém utkání zapsala hattrick. Denisa Ratajová zapsala v sérii branku a asistenci.

Švédské Superfinále se uskuteční v sobotu 23. dubna v Avicii Aréně, což je nové pojmenování pro legendární halu Globen. O druhém ženském finalistovi se rozhodne mezi Rönnby a Thorengruppenem, přičemž Thorengruppen v sérii vede 2:1 a čtvrté utkání je naplánováno na sobotu od 13.00 hodin.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*