Curych se po šesti letech vrací na švýcarský trůn. Foto: www.imagepower.ch, Fabian Trees Curych se po šesti letech vrací na švýcarský trůn. Foto: www.imagepower.ch, Fabian Trees
26. 4. 2022 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Čeští hráči Wileru bez titulu. Švýcarské superfinále ovládl Curych

 



Podobně jako český boj o titul i ten švýcarský nenabídl gólovou přestřelku. Po výhře 2:1 se nakonec z trofeje mohou radovat hráči Grasshopper Curych, kteří přetlačili Wiler. Čeští hráči Matyáš Krebner s Radkem Sikorou juniorem tak končí se stříbrnou medailí na krku.

Curych ovládl nejvyšší švýcarskou soutěž poprvé od sezony 2015/16. K zisku trofeje je přiblížil Daniel Steiger, který v 11. minutě otevřel skóre. Curych pak zvýšil na 2:0 ve druhé části, kdy se prosadil Paolo Riedi. Wiler už dokázal ve zbytku duelu pouze snížit, když se trefil Slovák Dudovič.

Wiler tak v superfinále prohrál 1:2 a na titul čeká od roku 2019. Jeho čeští hráči přesto prožili solidní sezonu. Sikora jr. zapsal ve 31 zápasech 17 bodů, Krebner z pozice obránce nasbíral 4 góly a 8 asistencí a zejména jeho úplný začátek nového angažmá v zahraničí byl povedený. Slovenský kanonýr Michal Dudovič nastřílel v celém ročníku 26 branek a byl nejlepším střelcem Wileru.

Výsledek švýcarského superfinále 2022:

SV Wiler-Ersigen – Grasshopper Curych 1:2


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*