Jiří Curney bude od nové sezony oblékat dres pražské Sparty. Foto: ACEMA Sparta Praha Jiří Curney bude od nové sezony oblékat dres pražské Sparty. Foto: ACEMA Sparta Praha
28. 4. 2022 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Potvrzeno! Jiří Curney po 9 letech mění dres a z Boleslavi přestupuje do Sparty

 



To, o čem se spekulovalo, je nyní definitivně potvrzeno. Jiří Curney po devíti sezonách strávených v dresu Mladé Boleslavi mění působiště. Jeho novým týmem se stane pražská Sparta, která tak do svého kádru získává velezkušeného lídra. Curney v Mladé Boleslavi získal tři mistrovské tituly a zbořil řadu superligových rekordů.

Superfinále bylo posledním zápasem Curneyho v mladoboleslavském týmu. Matador Českého florbalu a držitel mnoha rekordů se po devíti letech se středočeským klubem rozloučil a teď má před sebou novou výzvu. Bývalý hráč Ostravy, Třince a Chodova zkusí pomoci pražské Spartě k posunu na úplný vrchol Livesport Superligy.

Během boleslavského působení se stal rekordmanem české nejvyšší soutěže v počtu bodů, gólů i asistencí jak v základní části, tak v play off. „Do Boleslavi jsem přicházel kvůli sportovním ambicím, chtěl jsem dělat florbal maximálně profesionálně, v tom jsem se viděl a všechno se splnilo. Byli jsme na jedné vlně. Než jsme získali první titul, strašně to bolelo, museli jsme si počkat, ale z naší cesty jsme neuhnuli a byli jsme úspěšní. Za to jsem moc rád,“ ohlédl se Curney pro klubový web za svým angažmá ve městě automobilů.

Radost dlouholetého boleslavského tahouna. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Radost dlouholetého boleslavského tahouna. Foto: Martin Flousek, Český florbal

„O Jirku jsme měli nadále zájem, ale potřebovali jsme čas na jednání s naším generálním partnerem. Nakonec se věci seběhly rychleji: v momentě, kdy to Jirka očekával, jsme mu nemohli prodloužit kontrakt za stávajících podmínek a Jirka se domluvil se Spartou, která mu vytvoří velice dobré podmínky a důležitou roli v týmu,“ popsal jednání o nakonec neuskutečněném prodloužení spolupráce generální manažer Boleslavi Tomáš Pacák.

„Jirka je v Boleslavi doma a myslel jsem si, že v našem klubu zůstane do konce kariéry. Nemáme mu to však za zlé, takové situace sportovní život přináší. Jirkovi přejeme jen to nejlepší, v naší historii a v našich životech je zapsaný tučným písmem a vždy ho rádi uvidíme. Zároveň cítím, že to může být dobrý moment pro obě strany na nový začátek,“ dodal ještě Pacák.

 

Sparťani, chceme vám něco oznámit! 🤩
#myjsmesparta

Zveřejnil(a) ACEMA Sparta Praha dne Čtvrtek 28. dubna 2022

„Věděl jsem, že mi končí smlouva, i kvůli rodině jsem chtěl mít o své budoucnosti jasno co nejdříve, nechtěl jsem čekat. Zároveň jsem vnímal, že jsem trochu ztrácel roli v boleslavském týmu, cítil jsem, že po těch mnoha letech potřebuju nový impulz a že Bolka se vydává při stavbě mužstva trochu jinou cestou. Myslím, že to všechno do sebe zapadlo a můj přestup dává smysl. Devět let je dlouhá doba. Boleslav se stala mým domovem, mám tu svůj život, rodinu, kamarády a budu vzpomínat jedině v dobrém,“ ohlédl se rekordman Českého florbalu za devítiletou éru.

Sparta i díky tomuto přestupu dává všem jasný vzkaz. „Jirka Curney přichází do Sparty s jednoznačnými cíli. Očekáváme od něj, že nám pomůže postoupit do superfinále. Nejen svými body, ale i svojí zkušeností. On ty těžké zápasy hrál, ví co je potřeba udělat, abychom tam postoupili a on to dokáže předat dál. Má obrovskou chuť uspět a my víme, že dokáže strhnout celou kabinu k velkému úsilí, bez kterého se úspěchu dosáhnout nedá,“ přivítal novou posilu generální manažer Sparty Václav Culka ml.

Jiří Curney v Mladé Boleslavi:

299 ligových zápasů včetně play off
678 bodů (359 gólů + 319 asistencí)
3x mistrovský titul (2018, 2021, 2022)
4x pohár Českého florbalu (2013, 2014, 2016, 2019)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • flrbl napsal:

    Šílenost! Když jim neodejde Krbec ani Čermák, tak by to superfinále mohli udělat. Škoda Ujhelyiho, ten bude chybět, ale třeba ho nahradí zvedající se Košir. Chybět bude samozřejmě i Garčar, měli by získat ještě top beka.

  • David napsal:

    Jirko děkujeme za vše…!!

  • Hudinho napsal:

    Divim se Bolce, ze si nechali takhle Karase odejit. Nevite nekdo, jestli za tim nejsou nejake neshody? Pro Sparty vyborny prestup, mnohem komplexnejsi hrac nez Ujhelyi. Pokud postavi jednu lajnu kolem Krbce a deuhou okolo Karase…+ k nim par nadstandardnich jracu jako Zouzal, Krenek, Kosir, Cermak, Marvanek, Juha

  • David napsal:

    Zadne neschody ale musime omlazovat…!!Proste vek nezastavis…Z meho pohledu byl polovicni nez v minulosti a spatne brani…Rychlost taky odchazi…:(

  • ADALBERT napsal:

    Spartě, stejně jako snad všem klubům a reprezentacím v ČR chybí nadstandardní praváci. Prostě nejsou. Ve spartě to doteď obsáhnul Ujhelyi, kdo ho nahradí je otázka.

Napsat komentář

*