Jan Kapucián a Miroslav Purkrábek se stali novými trenéry Vinohrad. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady Jan Kapucián a Miroslav Purkrábek se stali novými trenéry Vinohrad. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady
13. 5. 2022 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vinohrady mají nového kouče! Končící duo Kotlas – Bouša nahradil Jan Kapucián

 



Tři sezony a konec. Dosavadní trenérské duo Michal Kotlas a David Bouša se po třech náročných letech na lavičce Vinohrad rozhodlo nepokračovat ve svém trenérském angažmá. Po jejich odchodu pověřil klub vedením týmu Jana Kapuciána. Bývalá hráčská opora SKV bude spolupracovat s asistentem Miroslavem Purkrábkem, v uplynulé sezoně trenérem juniorů.

„V první řadě bych rád poděkoval končící dvojici trenérů. Kluci odvedli v posledních třech letech v rámci A týmu velké penzum práce a tu úlohu neměli v nelehké době nijak snadnou. Zůstanou zapsaní jako první trenéři, kteří SKV zvládli dostat do play off. Zakomponovali hromadu nových hráčů a hlavně – celé jejich angažmá skončilo vítězně. Dveře do SKV mají vždycky otevřené,“ ocenil práci nyní už bývalých trenérů viceprezident Jiří Buchta.

Hned ve své první sezoně Kotlas s Boušou poprvé protlačili SKV do play off. Ve čtvrtfinále, které se tehdy kvůli pandemii covidu nedohrálo, si sokolové zahráli proti Mladé Boleslavi. Ve druhém ročníku pod zmíněným trenérským vedením mužstvo skončilo třinácté, play down se kvůli koronaviru opět neuskutečnilo. Stejnou pozici obsadili po základní části Vinohradští i letos a následně vybojovali záchranu v 1. kole play down proti Pardubicím.

Michal Kotlas a David Bouša budou koučovat SKV i v příštím ročníku. Vít Černý, FBC Česká Lípa

Michal Kotlas a David Bouša. Vít Černý, FBC Česká Lípa

Vybírání nástupce nebylo pro vedení vinohradského klubu jednoduchým úkolem. „Jsem rád, že z hledání vykrystalizovala právě dvojice Jan Kapucián – Miroslav Purkrábek a že na naši nabídku kývli,“ přiznal Buchta. Kromě nich bude v realizačním týmu působit ještě kondiční trenér Boleslav Kytka a fyzioterapeutka Klára Pekárková. Oba na svých postech setrvali.

Kapucián většinu hráčské kariéry strávil právě v SKV, byl u postupu do superligy a zahrál si také v německé Bundeslize. „Před třemi týdny jsme si zavolali s Jirkou Buchtou s tím, že si po dlouhé době společně sedneme a probereme florbal a život. Během večera jsem si dal vedle sebe pro a proti a rozhodl se, že pokud bude příležitost, nabídnu SKV své služby. Jirka si pak dal logicky čas na rozmyšlenou a na probrání s dalšími členy vedení. Po několika dalších videohovorech nejen se mnou, ale i s realizačním týmem, který jsem si vyžádal, jsme se domluvili,“ popsal Kapucián jednání.

„Honza je naším bývalým hráčem, florbalové zkušenosti nabral nejen u nás, ale i v zahraničí. Má ke klubu opravdu velký vztah a jsem rád, že ho v nové roli můžeme uvítat zpět. Známe se dlouhé roky a vím, že kromě dobré nálady, kterou je pověstný, má k pracovním úkolům velmi profesionální přístup. Umí řešit věci na velmi krátké časové bázi a nebojí se dělat obtížná a důležitá rozhodnutí. Zároveň je to absolutně rovný člověk. To jsou všechno atributy, díky kterým věřím, že budou společně s asistentem Mirkem Purkrábkem pro náš tým dobrou volbou,“ dodal Buchta.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*