Natálie Martináková pokračuje ve Švýcarsku jako trenérka. Foto: Kloten-Dietlikon Jets Natálie Martináková pokračuje ve Švýcarsku jako trenérka. Foto: Kloten-Dietlikon Jets
25. 5. 2022 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Martináková jde na lavičku NLA, bude asistentka Saschi Rhynera v Zugu. Chci útočit na nejvyšší příčky, říká

 



Natálie Martináková zažívá vskutku raketový start do trenérské kariéry. Po působení u juniorek Klotenu-Dietlikonu Jets se přesouvá do Zugu, kde bude asistentka nového hlavního trenéra a bývalého hlavního trenéra české ženské reprezentace Saschi Rhynera. Do kádru Zugu patří také tři české reprezentantky, a to Denisa Ratajová, Kamila Paloncyová a Ivana Šupáková.

Kariéra musela Natálie Martináková ukončit kvůli zranění kolene, vrhla se ale na trenérskou kariéru. V minulé sezoně působila jako asistentka u juniorek Klotenu-Dietlikonu Jets, v kádru měla také mladší sestru Viktorii.

Nyní jde o stupínek výše, bude asistentkou Saschi Rhynera u žen Zugu, které bývalý kouč české ženské reprezentace povede. „Jako hráčka byla velmi kreativní, takové hráčky obecně potřebujete, navíc svou hráčskou kariéru neukončila před dlouhou dobou, takže velmi dobře rozumí hráčskému myšlení,“ uvedl pro Florbal.cz Sascha Rhyner.

„Měl jsem možnost ji vidět v minulé sezoně, kdy byla trenérkou juniorek Dietlikonu a to, jakým způsobem byla své nové roli zavázána nám také může pomoci, navíc máme společnou vizi v tom, jakým způsobem chceme florbal hrát. V neposlední řadě je třeba zmínit, že v realizačním týmu jsme zatím byli všichni muži a vliv ženy by neměl být podceňován. Do našeho realizačního týmu perfektně zapadá,“ věří zkušený trenér.

Martináková si s Rhynerem lidsky sedli, což potvrzuje také bývalá útočnice. „Sascha určitě roli hrál, je to člověk, kterého už pár let znám a u kterého vím, že máme podobný náhled na florbal. Z mého pohledu je to oboustranně výhodná spolupráce. Sascha zná své síly, ale také své slabosti. Cílem pro mě je se od Saschi něco naučit a na druhou stranu ho podpořit v místech, ve kterých není nejsilnější. Samozřejmě také posunout týmové výkony, dostat Zug zase o krok dále a pomoct navázat na silné výkony v loňském ročníku,“ plánuje Natálie Martináková.

„Nabídku jsem se rozhodla přijmout poté, co jsme se s Dietlikonem neshodli na dalším směru mého působení. Jejich nabídku jsem zvážila, ale jelikož neodpovídala tomu, na co bych se chtěla ve své kariéře zaměřit, tedy na ženský florbal, rozhodla jsem se ji odmítnout. Zug přichází se zajímavým projektem, který dokáže podpořit dobrým zázemím a letos také silnými příchody hráček do týmu. Věřím, že tým bude velmi konkurenceschopný a budeme útočit na nejvyšší příčky,“ zmiňuje Martináková příchod nejen Denisy Ratajové, ale také švýcarské reprezentantky Gerig.

Její tréninková praxe by měla být pestrá. „Není to tak, že bych měla na starost pouze útok nebo obranu. To jsme ani já, ani mí kolegové nechtěli. Určitě budu mít velkou roli u technických tréninků a cvičení, osobně se budu snažit zaměřit jak na individuální rozvoj hráček, tak také na rozvoj florbalového myšlení a herní inteligence,“ má jasno.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*