Útočnice Sara Avonds je novou posilou Vítkovic. Foto: Niclas Noord Útočnice Sara Avonds je novou posilou Vítkovic. Foto: Niclas Noord
26. 5. 2022 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice přivedly Švédku Saru Avonds, ve Storvretě hrála s Wijk. Hanzlíková jde hostovat

 



Florbalistky Vítkovic zveřejnily ve čtvrtek další změny v kádru. Ze švédské druhé nejvyšší soutěže přichází 23-letá útočnice Sara Avonds, která si v minulosti zahrála v jednom týmu s Annou Wijk. Ostravský tým naopak opouští Tereza Hanzlíková, kterou Vítkovice posílají do hostování, klub zatím neupřesnily.

Vítkovice to opět zkoušejí s posilou ze švédské druhé nejvyšší soutěže, tentokráte ukázaly na útočnici Saru Avonds z Västerås IBS. Třiadvacetiletá útočnice odehrála v Allsvenskan pět sezon, v dresu Storvrety působila společně s jednou z nejlepších florbalistek na světě Annou Wijk.

„V rámci českého trhu jsme oslovili několik hráček, ty ale bohužel nepřijaly výzvu v podobě hraní za Vítkovice, proto jsme se opět podívali do zahraničí a oslovili Saru. Je to velmi ambiciózní hráčka s gólovým apetitem a přesně takovou posilu do útoku potřebujeme. Věřím ve velmi plodnou spolupráci,“ uvedl v tiskové zprávě Vítkovic jejich prezident Tomáš Krásný.

Sama švédská florbalistka naznačila, že do Česka míří za extraligovým zlatem. Těším se na svůj příchod a na to, až budu hrát za tento tým, kterému budu pomáhat k dosažení cíle, který byl určen,“ uvedla Sara Avonds.

Ten také prozradil, že kádr Rytířek opustí Tereza Hanzlíková, kterou Vítkovice pošlou na hostování do zatím neupřesněného týmu. Hanzlíková se před minulou sezonou vrátila do Vítkovic z Chodova, sezona pro ni ovšem fakticky skončila již v polovině listopadu, naposledy fyzicky nastoupla 14. listopadu, kdy dala hattrick Bulldogs Brno, na lavičce byla poté připravena pouze pro odvetné zápasy semifinále s FBC Ostrava.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*